In perioada 6-7 octombrie 2018, In Gothenburg, Suedia, s-a desfasurat “ The 11th Open European Championship Kyokushin Karate”, evenimentul organizat de Sweden Kyokushin Union, patronata de International Karate Organization Kyokushinkaikan Union. La aceasta manifestare au participat 200 ed sportivi din 18 tari, pe categoriile : : cadeti 14-15 ani, juniori 16-17 ani, seniori peste 18ani, masculin si feminin pentru probele kata si kumite.
Clubul Nippon Budo Sport Tulcea a participat cu 3 sportivi si un arbitru: Calcan Cristian Andrei baieti juniori 16-17 ani, sub 60 kg, Vasile Georgiana , cadeti fete 14-15 , + 60 kg, Militaru Adrian , cadeti baieti 14-15 ani, sub 50 kg, toti la proba de kumite ( lupta full contact) si Panuta Nicolaie in calitate arbitru. Au reprezentat Romania si Federatia Română de Karate Kyokushin.
Sportivul Militaru Adrian a obtinut primul loc și titlu de Campion European. Vasile Georgiana s-a clasat doar pe locul 4. Din pacate, Calcan Cristian a pierdut din primul tur la decizie cu un sportiv din Kazahstan care a si castigat categoria.
„Sportivii noștri sau comportat foarte bine, Militaru a luptat la superlativ, chiar daca a schimbat categ de varsta are acum o forma extraordinara tehnica si fizică, fiind un sportiv stangaci foarte intuitiv, Georgiana cu toate ca avea o forma buna fizică a fost depasita tehnic , ea neavând experienta foarte mare, face karate doar de 2 ani. Cristi este un luptator cu experiență, in meci a punctat de 2 ori, dar arbitrii au hotarat altceva.
Felicitari sportiviilor pentru participare, rezultate si pentru dedicatia celor 3 luni de cand se pregatesc intensiv pentru aceasta competitie.
Sustinatorii financiari a acestei deplasari au fost din nou parintii, din acest motiv doresc sa le multumesc din suflet!!” – ne-a declarat telefonic, din Suedia, sensei Nicolae Panuta de la Nippon Budo Sport Tulcea, antrenorul si mentorul sportivilor.
Urmatorul eveniment, peste doua saptamani la International Bucharest Challenge Cup.

Articolul precedentMemoria eroilor martiri, marcată prin gestul deosebit a trei jandarmi tulceni
Articolul următorToamna aduce competiții de pescuit în Delta Dunării