Un ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Eroilor a avut loc joi ola Cimirirul Eroilor din Tulcea.

          La eveniment au fost prezenți prefectul Alexandru Dan Munteanu, vicepreședintele CJTulcea, Mihai Huleni,subprefecții Aslâ-Aișe Mierlă și Timur Memet, și administratorul public al municipiului Tulcea, Nicolae Bibu.

În cadrul ceremonialului a fost oficiat un serviciu religios – rugă și închinare pentru eroii neamului și poporul român, s-au depus coroane de flori la Osuarul Eroilor și a avut loc defilarea gărzii de onoare. 

„Hristos s-a înălțat! Astăzi avem două sărbători: Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor. Când s-a făcut în 1920 această contopire, a fost un gând înțelept al inițiatorilor. Astăzi, vorbim foarte puțin despre eroi, nu prea mai știm ce au însemnat ei pentru noi. Dar trebuie să ne gândim că dacă noi, astăzi, suntem bine, suntem sănătoși, suntem apărați, suntem liberi, independenți, toate acestea li se datorează.

Ascultam mai devreme Imnul României și ultima strofă este chintesența eroilor neamului nostru: „Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină/Decât să fim sclavi iarăși în vechiul nost pământ!“. Aceste versuri spun totul despre noi, despre eroii noștri. Ei au făcut totul pentru noi pentru că au fost liberi fizic dar mai ales liberi în simțire, liberi în spirit. Nu avem doar datoria să-i cinstim, ci avem obligația să-i pomenim de-a pururi. Atât timp cât țara noastră va fi liberă, independentă, suverană, ei nu vor fi uitați niciodată. Dumnezeu să-i odihnească în pace pentru că în sufletele noastre ei trăiesc de-a pururi“, a declarat vicepreședintele Mihai Huleni.

 

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentProgramul pe zile și bilete de o zi la UNTOLD
Articolul următorIohannis anunță amânarea rotativei. Nu se face rotativa Guvernului în timpul grevei profesorilor