Astăzi, în jurul orei 4.50, un bărbat în vârstă de 33 de ani a condus un autoturism pe DN 22, înafara localității Lumina, dinspre Tulcea către Constanța și, ajungând la kilometrul 281, din cauza neatenției în conducere, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns pe sensul opus, unde a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară, condusă de un bărbat, de 31 de ani. În urma impactului, autoutilitara s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma impactului a rezultat decesul la fața locului a conducătorului autoturismului, a pasagerului stânga spate din autoturism, ambii din Babadag, precum și a pasagerului dreaptă față din autoutilitară, din municipiul Tulcea, dar și vătămarea corporală gravă a conducătorului autoutilitarei, a pasagerilor dreaptă față și dreapta spate din autoturism și vătămarea corporală mai ușoară a pasagerului mijloc din autoutilitară.
Dacă tragem linie, în eveniment şi-au pierdut viaţa trei persoane, două sunt în comă, una este rănită grav şi un copil de 14 ani este rănit dar conştient, cu politraumatisme. Toţi sunt din Tulcea, cei din autoturism, din Babadag, iar cei din dubiţă, din municipiu.