În această după-amiază, un turist aflat în vacanţă în comună tulceană Sfântu Gheorghe a fost la un pas să îşi piardă viaţa în Marea Neagră, la aproximativ 1 km de ţărm.
Omul cu parapanta, în timp ce se afla în aer, a pierdut brusc din înălţime şi a fost o chestie de secunde până a căzut în valuri. Norocul lui a fost că nu era prea departe de ţărm şi a fost văzut de câţiva turişti de pe plajă. Aceştia au anunţat evenimentul la 112 şi în câteva minute, prima ambarcaţiune care a ieşit la operaţiunea de salvare a fost şalupa primăriei din Sfântu Gheorghe, cu primarul Valentin Sidorencu la bord.
Ambarcaţiunea a ajuns lângă parapantist, i-a aruncat colacul de salvare şi l-a supravegheat până ce acesta a ajuns în siguranţă la mal. Omul, speriat, dar şi marea cu valuri au împiedicat urcarea acestuia în barcă de salvare, dar, până la urmă, totul s-a terminat cu bine.
La intervenţia a participat şi o ambarcaţiune a Căpităniei Zonale, care a stat pregătită pentru a interveni dacă situaţia ar fi luat o turnură nefavorabilă.
Spre locul evenimentului a fost deplasat şi un elicopter SMURD, care nu a mai intervenit, deoarece nu a mai fost nevoie.
„Suntem pregătiţi să intervenim în astfel de situaţii, pentru ca acesta este specificul zonei. Mă bucur că turistul a fost salvat la timp şi nu au fost complicaţii. Operaţiunea de salvare a fost una tipică zonei noastre. Sperăm ca oamenii care practica astfel de sporturi extreme în zona noastră, să fie mult mai atenţi şi a înveţe ceva din acest episod, pentru ca marea nu iartă, mai ales când faci greşeli” – ne-a declarat la finalul operaţiunii de salvare, primarul Valentin Sidorencu.
Acum, parapantistul se afla în siguranţă, nu are răni sau alte complicaţii şi, spre norocul lui, a rămas doar cu o sperietură zdravănă!

Articolul precedentBiciclist rănit în accident pe strada Nopţii
Articolul următorTrei tulceni morţi, doi în comă şi doi răniţi grav într-un accident produs azi la Lumina – Constanţa