– poliţia a deschis deja un dosar penal în acesta speţă;
– mama fetei agresate declară că agresoarea a vrut să îi calce fiica cu maşina;
– Inspectoratul Şcolar a demarat o anchetă în acest sens;

Vineri dimineaţă, in apropierea liceului agricol Nicolae Cornațeanu din municipiul Tulcea, a avut loc o altercaţie între două eleve ale liceului, una dintr-a 12-a şi cealaltă elevă în clasa a 10-a.
Iată ce ne povesteşte mama elevei agresate, cea din clasa a 10-a : „Astăzi la ora 10 (vineri – n.r.), cred că era un grup de eleve de la Liceul Agricol… şi erau să fie omorâte de o altă elevă. Aceasta a vrut să le calce cu maşina, fetele au fugit iar pe fata mea a bătut-o. Am sunat la poliţie şi la ambulanţa şi, da, vreau să ajung mai departe cu acest caz. Agresoarea este clasa 12-a la accelasi liceu iar grupul fetelor, clasa a 10-a. Deci unde trăim fraţilor?”
De la poliţia municipiului am aflat că: ” am fost alertaţi pe numărul de urgenţă 112 şi un echipaj de ordine publică s-a deplasat la faţa locului. S-a reţinut săvârşirea infracţiunii de loviri şi alte violente şi se fac cercetări în acest caz. În funcţie de administrarea probelor, vom proceda ca atare” . După ce poliţiştii vor viziona imaginile de pe camerele video din zona evenimentului şi vor dobândi şi alte informaţii, încadrarea juridică poate fi schimbată. Cu alte cuvinte, dacă filmările vor reliefa că agresoarea a vrut să dea cu maşina peste victimă, încadrarea se poate schimba în tentativa de omor, ceea ce ar duce la o pedeapsă mult mai mare.
Am contactat-o şi pe doamna inspector şcolar general, Lucica Popișcă, de la care am aflat că :” am fost informată despre acest eveniment de către doamna directoare a liceului. Fiind o faptă petrecută înafara unităţii şcolare, nu ne putem pronunţa noi, pentru că este treaba poliţiei. S-a demarat totuşi o anchetă internă pentru a stabili cum, la acea oră, fata din clasa a 10-a ieşise din şcoală şi cum, colega ei de clasa a 12-a, venea la cursuri mult mai târziu decât trebuia. Am încredere că cei abilităţi în rezolvarea cazului vor face lumină.”
Ancheta îşi va urma cursul şi, cel mai probabil, persoană care se face vinovată în acest caz, va fi trasă la răspundere. Acesta nu este un eveniment singular petrecut în această zonă. Anul trecut, o altă elevă a fost bătută de către colegele mai mari, chiar în staţia de autobuz de lângă liceu. Vom reveni!

Articolul precedentCel mai scump pește se găsește la Tulcea, orașul de la porțile deltei!
Articolul următorPrimul concurs pentru karatiștii de la Nippon Budo Sport