Chiar dacă personalul Serviciului de Ambulanţă, nu doar din Tulcea ci din întreaga ţară, are rolul de a salva vieţi în cadrul misiunilor primite prin Serviciul unic de urgenţă 112, nu de puţine ori viaţa acestora este pusă în pericol. Şi nu doar pentru că sunt şi maşinile ambulanţei implicate în accidente de circulaţie, şi asta poate şi datorită celor care nu respectă semnalele luminoase şi acustice ale ambulanţelor, dar au fost şi cazuri când asistentele medicale sau ambulanţierii au fost ameninţaţi, agresaţi şi loviţi chiar atât de bolnavi violenţi sau de aparţinători fără discernământ.

Tocmai din acest motiv, noile ambulanţe care au dotat serviciile judeţene din toată ţara, au două camere de luat vedere, una care monitorizează deplasarea şi ce se întâmplă în trafic, fireşte în faţa ambulanţei (cu aceste imagini Poliţia ar putea da zilnic nu zeci ba chiar sute de amenzi), dar şi una în cabina medicală. Această a doua cameră de luat vederi va surprinde imagini cu regim special şi cu circuit închis, pe de o parte pentru a fi o dovadă în cazul unei agresiuni asupra personalului medical, iar pe de altă parte pentru a fi o dovadă că pe parcursul transportului medicalizat în cabina medicală s-au făcut procedurile prevăzute de normele medicale. Aceste precizări au fost făcute ieri, în cadrul unei videoconferinţe cu structurile din sănătate, de către dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

La Tulcea, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă au ajus şase astfel de ambulanţe noi, marca Renault, care vor fi recepţionate oficial luna aceasta.

Articolul precedentPrin lege, ajutor de stat pentru pescuit şi acvacultură!
Articolul următorO armă şi zeci de cartuşe la un bărbăt din comuna Niculiţel!