Duminică, 27 octombrie, Primăria Comunei Niculițel organizează Sărbătoarea Viei și Vinului sub tradiţionala denumire „Bucuriile toamnei”. Pe scena din localitate vor evolua  Anna Lesko şi Nelu Vlad alături de Formaţia Azur, precum şi o serie de alţi artişti cunoscuţi alături de câţiva localnici pe care primarul Florin Pascale încearcă şi reuşeşte să în promoveze pe lan judeţean şi naţional.

La această tradițională sărbătoare a comunei, ajunsă la cea de-a XVI-a ediție, şi Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” va susține un spectacol din care nu vor lipsi suite de jocuri populare dobrogene (Baicoliu, respectiv Geambășeasca, Sârba de la Consul și Cadâneasca) sau cântece cu specific local, precum „Din Măcinii mei de piatră”, „Dunăre, pe apa ta” ori „Din Dobrogea mea bătrână”. Conducerea muzicală – prof. Aurelian Croitoru; coregrafia – prof. Coman Ștefan.

Sărbătoarea viei şi vinului fără vin nu se poate

„Faţă de primele 15 ediţii de această dată vom avea şi un parteneriat cu un producător local de vinuri, respectiv cu domnul Ion Vlad, care va amenaja un stand în apropierea locului de desfăşurare al serbării noastre de unde oaspeţii noştri vor putea degusta şi chiar cumpăra vin pentru acasă”, a declarat primarul Florin Pascale. Standul cu vânzare este o premieră şi de el se vor putea bucura cei care nu vor să plece de la la Niculiţel cu  mâna goală.

Sărbătoarea începe la ora 10.00, cu tradiţionalele concursuri culinare şi mai ales de degustat de vin, iar programul artistic va continua până la căderea serii când se va încheia cu un foc de artificii.

Articolul precedentO casă a ars la Măcin de la o ţigară aruncată la întâmplare
Articolul următorProiecte de 10 milioane de euro pentru agrementul din zona turistică Sulina și Sarichioi