Jandarmul tulcean, Sorin Andrici, a reprezentat România,  la Campionatul Mondial de Ultramaraton 6 zile, desfășurat în Italia în  perioada 12-18 martie și care a adus la start concurenți din peste 16 țări.

Plt.adj.șef Sorin Andrici a alergat în cele 6 zile 582 km, reușind să se claseze pe locul 5 la categorie și pe locul 18 la general, dar și să-și depășească recordul personal, îndeplinindu-și obiectivul lui principal de a da tot ce este mai bun.

Nu a fost o competiție ușoară, vremea fiind nefavorabilă, iar traseul, reprezentat de o buclă având distanța  de 1077,64 metri, ce trecea  printr-o pădure, era amplasat pe o fostă mlaștină, ceea ce a însemnat foarte multă umezeală în atmosferă. Chiar dacă noaptea, gradele nu au urcat mai mult de 4 grade, fiind mai tot timpul vânt și ploaie, iar starea lui de sănătate nu a fost bună din cauza unei răceli cu care a început acest ultramaraton, efortul maxim, voința, psihicul puternic și susținerea colegilor și a celor apropiați l-au motivat pe Sorin să nu abandoneze și să ajungă la final. A alergat chiar și noaptea, având crampe musculare, dureri și frisoane, reușind să se odihnească doar 1-2 ore. El a știut încă de la început că o astfel de competiție îi va pune la încercare atât psihicul, cât și fizicul la maxim, astfel că antrenamentele desfășurate înainte de competiție atât ziua, cât și noaptea, în condiții de ploaie, ninsoare și frig au dat roade.

,,Chiar dacă au fost momente grele, psihicul a învins! Sunt mândru că am reprezentat România,  Jandarmeria Tulcea și bineînțeles Jandarmeria Română la această competiție sportivă importantă din Italia și că am venit acasă și pot spune la sfârșitul celor 6 zile de alergare: misiune îndeplinită cu succes!” – Sorin Andrici

În vârstă de 48 de ani, jandarmul a fost singurul român ce a reprezentat România la masculin, fiind  la a doua sa competiție de 6 zile din carieră. Anul trecut el a participat la prima sa competiție de alergare de 6 zile –  Ultramaraton Transylvania 6 Days – cea mai lungă competiție de ultramaraton care s-a organizat în România,  unde a reușit să alerge  576 km.

 

De asemenea, anul trecut el a obținut pentru a treia oară titlul de  IronMan la competiția sportivă internațională Triatlon IronMan ce s-a desfășurat la Oradea și care a reunit competitori din țară și din străinătate. Triatlon IronMan a constat în parcurgerea următoarelor probe: 3.800 m înot, 180 km ciclism, 42.2 km alergare, fără oprire, în termenul limită de 16 ore. Jandarmul a reușit să termine cele trei etape ale acestui concurs în 12h și 05 min.

Tot anul trecut, jandarmul Sorin Andrici a adus trofeul la Tulcea pentru al treilea an consecutiv, clasându-se cu echipa sa de ultramaraton Spartanii Angelo pe locul I la Autism 24H.

Echipa jandarmului a fost cea care a adunat 1606,5 km alergați pe nisip timp de 24 de ore pe plaja din stațiunea Mamaia, concurând cu 70 de echipe care au fost la start pentru a ridica trofeul Autism 24H.

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentFumătorii, arși, din nou, la buzunar. Țigările se vor scumpi de la 1 aprilie
Articolul următorRareș Bogdan, mutare decisivă: scena politică, dinamitată! Se vor cere DEMISII și scoaterea PNL de sub influența “Statului”