Pe lângă activitatea de transport călători în municipiul Tulcea, Societatea de Transport Public Tulcea este operatorul de transport public naval ce asigură transferul tulcenilor pe cele două maluri ale Dunării, la Tulcea şi Tudor Vladimirescu, cu nava Civitas. Cum suntem în prag de iarnă iar nava Civitas nu este capabilă să realizeze transferul călătorilor de la Tulcea la Tudor Vladimirescu şi retur în momentul în care apar sloiuri de gheaţă pe Dunăre s-a pus şi se pune de fiecare dată problema închirierii unor nave care pot efectua acest serviciu şi în astfel de condiţii vitrege ale vremii.

Problema care apare în momentul în care sunt închiriate astfel de nave este că transportul de călători nu poate fi subvenţionat, potrivit legii, pentru că navele nu sunt nici proprietatea societăţii nici proprietatea Consiliului local Tulcea.

„Aşa cum am solicitat modificarea legislaţiei şi am reuşit acest lucru anul trecut în privinţa autobuzelor primite cu titlu gratuit de la alţi operatori din ţară care ne-au sărit în sprijin după incendiul din ianuarie, aşa vrem să solicităm şi acum modificarea legislaţiei în sensul acordării subvenţiei şi pentru navele închiriate”, a anunţat în ultima şedinţă de Consiliu local, directorul Societăţii de Transport Public Tulcea, Dan Lucian Bălan.

În urmă cu două ierni, Societatea de Transport Public Tulcea a avut mari probleme în a asigura transportul de călători între cele două maluri ale Dunării, floviul fiind acoperit cu sloiuri de gheaţă. A fost îniţial închiriată o navă a unui operator privat apoi s-a apelat chiar şi la o navă a Ministerului Apărării Naţionale pentru a asigura transferul tulcenilor de la Tulcea la Tudor Vladimirescu şi retur.

 

Articolul precedentCum a descoperit un tânăr, într-o noapte fără somn, procedura revoluționară care ar putea vindeca toate bolile genetice
Articolul următorBeat la volan a provocat un accident în Vărărie Baltă și a băgat un bătrân în spital