Societatea Agropiețe a implementat, de la începutul acestui an, un Sistem Digital în piețele din municipiu, având ca scop principal crearea unei comunicări eficiente și transparente pe relația producător – consumator – administrator al piețelor.

Acest sistem presupune două componente, care au fost implementate în două etape:

–         În prima etapă (funcțională de la 01.01.2023) în cele 3 piețe – Sf. Gheorghe, Piața Veche și Piața Vest, au fost amplasate siateme de afișare digitală a structurilor existente în piețe ce pot fi închiriate de comercianți, atât persoane juridice cât și producători. 

Astfel, orice comerciant care dorește să închirieze o tonetă sau un spațiu în piață, poate vedea pe un monitor care structură este disponibilă și care este ocupată, precum și modalitatea de închiriere (cu contract sau în regim forfetar).

Prin implementarea acestui sistem, pe lângă transparentizarea activității, se asigură și un control managerial mai eficient asupra modului de încasare de către personalul propriu, a gestionării tarifelor de închiriere pentru structurile de vânzare existente. 

–         A două etapă, care este în plină desfășurare, urmând să se încheie până la sfârșitul lunii mai în cele 3 piețe, urmărește să faciliteze comunicarea dintre producătorii din piețe și cimpărători. Astfel, fiecare tonetă ocupată urmează a fi prevăzută cu un cod QR. Prin scanarea codului, cumpărătorul are posibilitatea să afle de la cine a cumpărat produsele, care este zona de proveniență a produselor, mai mult, având posibilitatea să vadă și fotografii sau filmulețe de prezentare de la locul de producție.

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentExplozie urmată de incendiu la o ambarcațiune a Poliției de Frontieră
Articolul următorEşec la negocieri între sindicalişti şi Guvern. Grevă generală în Învățământ de luni, 22 mai