Joi, 4 iulie, la Hotel Esplanada, de la orele 08.00, a avut loc deschiderea Simpozionului medical „Dimitrie Gerota”. La deschiderea evenimentului au participat vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea, prefectul Lucian Furdui, viceprimarul Andaluzia Luca, precum și numeroși reprezentanți ai mediului academic medical.
În discursul inaugural, vicepreședintele Petre Badea a transmis și salutul Președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.
„Vă felicit pentru eforturile pe care le faceți alături de unitățile medicale și academice partenere, pentru a omagia un mare profesor și un mare român, cu merite deosebite și contribuții majore în sănătatea românească, pentru că, să nu uităm, prof. dr. Gerota a adus pentru prima data în România aparatul Rontgen, care a permis investigarea radiologică, punerea unui diagnostic corect și implicit salvarea unui număr mare de vieți omenești,” a spus domnia sa în alocuțiunea introductivă.
Simpozionul creează oportunităţi pentru participanți de a prezenta şi împărtăşi experienţe, de a explora noi direcţii, și perspective și de a se angaja în dezbateri cu experţi din domeniul medical. La lucrările simpozionului participă un număr de aproximativ 200 medici din întreaga sferă de specialități, atât din rețeaua sanitară a MAI cât și a Ministerului Sănătății, inclusiv din Județul Tulcea.
Ediție după ediție, simpozionul și-a câștigat rapid locul în rândul manifestărilor științifice din România, crescându-și valoarea cu fiecare ocazie, prin prestigiul participanților și, nu în ultimul rând, prin calitatea lucrărilor prezentate.
Forța acestei manifestări este dată și de instituțiile și organizațiile care o susțin tradițional: Direcția Medicală M.A.I., Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București și Asociația ASPEMED Sf. Nectarie București. Latura științifică este completată de Facultatea de Medicină Ovidius Constanța și Facultatea de Medicină „Victor Babeș” Timișoara.
Colaborarea acestor instituții continuă tradiția și truda mentorilor și arată că profesia de medic înseamnă colaborare interdisciplinară, studiu continuu, preocupare pentru nou.

Articolul precedentUn tânăr de 20 de ani s-a înfipt cu mașina în copac   
Articolul următorPremierul Viorica Dăncilă ajunge azi la Tulcea