Vineri, 15 martie 2019, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și președintele Asociației de Management al Destinației Turistice, Delta Dunării, Cătălin Țibuleac au fost gazdele seminarului „Agricultura ecologică – pilon de susținere al turismului responsabil în Delta Dunării“, al cărui principal scop a fost identificarea mecanismelor pentru integrarea produselor eco/agricultura ecologică în dezvoltarea sustenabilă a turismului în destinația turistică Delta Dunării și Dobrogea de Nord.
Evenimentul organizat în colaborare cu Bio Danubius Cluster și Delta Organic Crops SCS s-a bucurat de prezența fostului Președinte al Republicii Federale Germania, Christian Wulff, a unor reprezentanți ai Guvernului și ai Parlamentului României, dar și ai mediului de afaceri.
„Sper ca într-un timp foarte scurt să reveniți la Tulcea pentru că eu consider că un parteneriat cu companiile din Germania este important pentru ambele părți. Seminarul acesta este deosebit de important pentru Tulcea ca perspectivă de viitor. Spun asta pentru că în urmă cu mai mulți ani s-a pornit o strategie pentru dezvoltarea județului Tulcea, realizată cu sprijinul Băncii Mondiale, care a avut ca piloni importanți tocmai agricultura ecologică și turismul.
Agricultura ecologică reprezintă pentru județul Tulcea drumul cel mai important pe care trebuie să-l parcurgă, printr-un parteneriat cu companii de prestigiu, care ne pot sprijini în ceea ce privește know-how-ul și mă refer la companiile germane dar și alte companii din Uniunea Euopeană. Județul are un potențial extraordinar în ceea ce privește agricultura ecologică, datorită condițiilor geografice și luăm în calcul aici Delta Dunării, cu restricțiile de mediu aferente. Germania, ca un vârf de lance în economia Uniunii Europene, ne poate fi de un real sprijin pentru a atinge plus valoarea pentru produsul finit pe care dorim să-l realizăm la Tulcea.
Aveți toată susținerea Consiliului Județean în ceea ce privește dezvoltarea agriculturii ecologice, pentru că este un pilon de sprijin important pentru dezvoltarea județului. Combinând agricultura ecologică și turismul responsabil, cred că viitorul județului Tulcea va fi unul sănătos, un viitor asigurat“, a declarat președintele Horia Teodorescu.
Printre temele dezbătute în cadrul acestui seminar s-au mai numărat Brandul integrat de destinație – mijloc pentru consolidarea agriculturii ecologice și a turismului responsabil – piloni pentru dezvoltarea durabilă a județului Tulcea, Crearea de standard privat pentru certificarea produselor ecologice și Punctele gastronomice locale – dezvoltarea sustenabilă a turismului în destinație, prin integrarea activă a comunităților locale.

Articolul precedentReprezentanţii Astaldi confirmă lucrări în avans la Podul suspendat peste Dunăre
Articolul următorSusținerea produselor de înaltă calitate, prioritatea Ministerului Agriculturii