O comisie mixtă, din care a făcut parte şi inspectorul general şcolar Viorica Pavel, a stabilit azi faptul că Şcoala din Neatîrnarea va rămâne închisă după ce mai mulţi copii au acuzat luni şi marţi senzaţia de rău după o activitate de dezinfecţie şi dezinsecţie ce a avut loc săptămâna trecută. Mai multe despre acest subiect AICI

În acest sens, Inspectoratul Şcolar Judeţean a emis un comunicat a cărui conţinut îl publicăm mai jos:

„În urma deplasării la Şcoala Gimnazială Neatîrnarea a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Tulcea, Direcției de Sănătate Publică a județului Tulcea, Primăriei Comunei Beidaud și administratorului firmei care a efectuat dezinfecția și dezinsecția, s-au constatat neconformități în utilizarea produselor biocide folosite în cadrul operațiunii de dezinfecție și dezinsecție realizate în data de 24.01.2020.
Luând în considerare recomandarea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică a județului Tulcea, de comun acord, conducerea Şcolii Gimnaziale Neatîrnarea și inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Tulcea au hotărât suspendarea cursurilor, până vineri, 31.01.2020.
Începând de astăzi, vor fi puse în aplicare și celelalte recomandări formulate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a județului Tulcea.”

Cei doi elevi ai şcolii au fost externaţi

Internaţi ieri după ce au ajuns cu ambulanţa la Tulcea şi apoi au fost trimişi la Constanţa, cei doi elevi ai şcolii din Neatîrnarea au fost externaţi azi. Acest lucru ne-a fost confirmat de către viceprimarul comunei Beidaud, Sterică Pataşa. „Cei doi elevi ai şcolii au fost externaţi azi după ce au fost trataţi cum se cuvine de medicii din Constanţa de la Spitalul Municipal cărora le mulţumim. În ceea ce priveşte şcoala au fost şi părinţi, marea majoritate mame ale elevilor, care s-au oferit să igienizeze ele clasele de curs pentru a se asigura că de luni copiii vor merge în siguranţă la şcoală. Din păcate, chiar dacă eu le-am împărtăşit ideea, acest lucru nu le este permis de către autorităţile sanitare care împreună cu reprezentanţii şcolii şi inspectoratului şcolar au hotărât ca şcoala să rămână închisă până luni”, a declarat viceprimarul comunei Beidaud, Sterică Pataşa.

Articolul precedentAccident mortal pe Drumul Agighiolului
Articolul următorO femeie din Tulcea şi-a recuperat banii uitaţi la bancomat