Şarpele din imagine a fost găsit în cursul săptămânii trecute, într-o gaspodarie din comună tulceană Peceneaga.
Reptila era ascunsă într-o sobă tip cuptor şi a fost văzută în timp ce gospodina făcea curat prin curte. Femeia s-a speriat tare şi a apelat la ajutorul unor vecini. Mai bine de o oră, oamenii s-au chinuit să extragă şarpele din locul în care acesta se ascunsese. În cele din urmă, au reuşit să îl scoată şi l-au ucis cu ajutorul unei cazmale.
Şarpele avea undeva la aproape 3 metri lungime şi, din spusele oamenilor din sat, cântărea aproape 20 de kg. Oamenii din zona spun că astfel de apariţii au mai fost semnalate în trecut, fiind vorba despre o specie denumită „balaurul dobrogean”.
Conform biologilor, aceasta aste cea mai mare specie de şarpe neveninos din România, fiind o specie constrictoare. În România este o specie protejată și a fost găsit în județele Galați, Tulcea, Constanța, Buzău.
Conform Wikipedia,această specie se cațără bine în arbori și se mișcă relativ lent. Când este prins mușcă. Se hrănește cu mamifere rozătoare, unele șopârle, păsări, inclusiv ouă. Prada este mai întâi omorâtă prin constricție și apoi înghițită. Vânează de dimineață până la apusul soarelui.
Cu toate că este o specie care nu ataca omul, prezenţa unor exemplare mai mari a fost semnalată de lucrătorii la canalul Dunăre – Marea Neagră, care îl asimilau unui monstru care atacă şi chiar răpeşte oameni, informaţie care a rămas doar la stadiul de legendă.

Articolul precedentAtenţie! Zi de testare pentru Sistemul RO-ALERT
Articolul următorLocotenentul erou din Babadag a salvat trei oameni din flăcări!