Cursa pentru calificarea la Jocurile Olimpice a intrat în linie dreaptă, cu mai puțin de două luni rămase până la 1 noiembrie, termenul limită stabilit de către Federația Internațională de Baschet 3×3. România se află în mijlocul unui duel aprig pentru calificarea directă la Tokyo și fiecare punct acumulat de către jucătorii români contează în FIBA 3×3 World Rankings.

În organizarea Asociației Județene de Baschet Constanța și cofinanțat de către Consiliul Județean Tulcea, evenimentul Săptămâna Baschetului Tulcea a adunat în Piața Civică peste 300 de participanți.

Turneele de baschet 3×3 organizate în cadrul evenimentului au oferit șansa jucătorilor români să acumuleze puncte în clasamentul mondial și de asemenea să contribuie și la punctajul României în ierarhia pe națiuni, criteriu principal de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor.

De asemenea, Săptămâna Baschetului Tulcea a fost o invitație către toți tulcenii de a practica sport în aer liber și de a participa la activitățile pentru spectatori organizate în timpul evenimentului, care au constat în diferite concursuri cu premii. Aceștia au fost încântați de atmosfera tipică evenimentelor de baschet 3×3, cel mai popular sport urban de echipă, cu peste 250 de milioane de practicanți în întreaga lume.

“Ne bucurăm că putem oferi pasionaților de sport din Tulcea un asemenea eveniment, care face parte din calendarul internațional al Federației Internaționale de Baschet. Este pentru al treilea an consecutiv când baschetul 3×3 face parte din viața tulcenilor și sperăm ca acest gen de evenimente să devină o tradiție”, spune Andrei Talpeș, președintele Asociației Județene de Baschet Constanța, unul dintre organizatorii evenimentului.

Baschetul 3×3 a căpătat o amploare deosebită în România în ultimii ani, cu zeci de evenimente organizate la nivel național, iar rezultatele naționalelor României cuprind un titlu european la masculin, în 2014, o medalie europeană de argint la feminin în 2016, în competițiile de seniori și multiple clasări între primele opt echipe din lume pentru echipele de juniori.

România se află în prezent pe locul patru in ierarhia mondială feminină cu șanse mari de a se califica direct la Jocurile Olimpice, în timp ce la masculin ocupă locul 16, naționala băieților luptând pentru o clasare cât mai bună în vederea participării la turneele de calificare pentru Tokyo 2020 de anul viitor.

Săptămâna Baschetului Tulcea – Tulcea Streeplay a fost un eveniment  organizat de Asociatia Judeteana de Baschet Constanta si cofinanțat de către Consiliul Județean Tulcea.

 Evenimentul a fost susținut pe plan local de către Direcția pentru Sport și Tineret a Județului Tulcea, Asociatia Judeteana de Baschet Tulcea, CSȘ Tulcea, Clubul Sportiv Deceneu.

Articolul precedentCooperare militară româno-ucraineană pe Dunăre
Articolul următorA fost lansată şi la Tulcea Campania „10 pentru siguranţă”