Zilele Erasmus+ (10-12 octombrie 2019) au fost marcate și în județul Tulcea prin ”degustarea” roadelor Erasmus+, din ”recolta” proiectelor europene implementate de către instituțiile de educație din județul nostru. Pentru a celebra ErasmusDays, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea a organizat sâmbătă, 12 octombrie 2019 Seminarul Județean ”Roadele Erasmus+ în școlile tulcene”, o activitate ce a avut ca scop promovarea rezultatelor proiectelor europene finanțate prin Programul Erasmus+, încheiate sau aflate în derulate în instituțiile de educație din județul Tulcea.
În cadrul evenimentului au fost prezentate 14 produse/rezultate finale a 14 proiecte europene implementate în unitățile: Colegiul Dobrogean ”Spiru Haret” Tulcea, Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” Tulcea, Colegiul Economic ”Delta Dunării” Tulcea, Liceul Teoretic ”Gheorghe Munteanu Murgoci” Măcin, Școala Gimnazială Nr. 12 Tulcea, Școala Gimnazială ”I.L. Caragiale” Tulcea, Școala Gimnazială Greci, Școala Gimnazială ”Gheorghe Banea” Măcin, Casa Corpului Didactic Tulcea și Inspectoratul Școlar Județean Tulcea.
Evenimentul a fost găzduit de Colegiul Dobrogean ”Spiru Haret” Tulcea și a oferit celor peste 40 de participanți oportunitatea de a cunoaște roadele muncii elevilor și cadrelor didactice, care și-au asumat misiunea de a deschide în școala lor porți către Europa.
Zilele Erasmus+ au fost celebrate și în unitățile de învățământ beneficiare din municipiul și județul Tulcea, prin activități inedite de promovare a proiectelor, a oportunităților și beneficiilor pe care programul Erasmus+ le-a adus în școlile tulcene. De la an la an, numărul proiectelor Erasmus+ în județul Tulcea crește în mod evident. Dacă în anul 2015 erau doar 2 proiecte implementate la nivelul județului Tulcea, în anul 2019, numărul acestora a crescut la 16.
Prin aceste proiecte, programul Erasmus+ a adus în județul Tulcea oportunități de formare și învățare pentru dascăli și elevi, șanse de a deschide educația spre spațiul european, de a cunoaște culturi europene și a împărtăși cu acestea valori comune. Mai mult decât atât, experiența europeană facilitată de aceste proiecte de parteneriat le-a confirmat participanților, directori, profesori și elevi, că românii sunt un popor valoros, prin cultură și tradiții, prin calitatea educației și capacitatea oamenilor săi și că putem sta cu fruntea sus alături de celelalte țări din Europa.