În perioada 31 iulie – 5 august, la Oradea a avut loc cea de-a 18-a ediţie a Campionatului European de Șah Rapid şi Blitz pentru Copii şi Juniori, separat fete și băieți, fiind structurat pe categorii de vârstă: 8, 10, 12, 14, 16 şi 18 ani.
Competiţia a fost organizată de Asociaţia Judeţeană de Şah Bihor, sub egida Federaţiei Române de Şah şi a Federației Uniunii Europene de Șah (ECU). La această competiție au participat 340 de tineri şahişti, din peste 20 de ţări, care au luptat pe tabla de șah pentru obținerea unei medalii europene.
ACS Logic Delta se poate mândri, că și anul acesta, a participat la Campionatul European de Șah Rapid și Blitz cu 3 sportivi foarte valoroși . Cei trei sportivi ce ne-au reprezentat județul Tulcea, dar și România la Campionatul European de Șah sunt:
– F 08 – Mardare Adelina – Izabela – vicecampioană națională la șah rapid și componentă a lotului național;
– F 10 – Borisov Sofia – Ioana – componentă a lotului național și medaliată cu aur la Festivalul Internațional de Șah Cap Aurora;
– U 14 – Sarighioleanu Sebastian – Laurențiu – component al lotului național și câștigător a numeroase competiții interne și internaționale.
Sportivii clubului nostru prezenți la această competiție, chiar dacă nu au reușit să ocupe un loc pe podium, ei au făcut o imagine frumoasă ”sportului minții” din județul Tulcea prin rezultatele sportive obținute pe parcursul întregului campionat.
La proba de șah rapid,rezultatele sportivilor tulceni au fost următoarele:
– Izabela Mardare a jucat la categoria de vârstă F08 și a ocupat locul 6, cu 5 puncte ( 5 V, 0=, 4Î ), fiind foarte aproape de obținerea unui loc pe podium, însă din păcate a pierdut medalia de bronz în ultima rundă;
– Sofia Borisov a jucat la categoria de vârstă F10 și a ocupat locul 9, cu 4,5 puncte ( 4 V, 1=, 4Î ), fiind foarte aproape de obținerea unui loc pe podium;
– Laurențiu Sarighioleanu a jucat la categoria de vârstă U14, iar la finalul turneului a ocupat locul 25, urcând zece locuri față de poziția de start, cu 4,5 puncte ( 2 V, 5=, 2Î ).
La proba de șah blitz, rezultatele sportivilor tulceni au fost următoarele:
– Izabela Mardare a ocupat locul 4 la categoria F08, cu 4 puncte ( 4 V, 5Î );
– Sofia Borisov a jucat la categoria de vârstă F10 și a ocupat locul 9, cu 5 puncte ( 5 V, 4Î );
– Laurențiu Sarighioleanu a jucat la categoria de vârstă U14, iar la finalul turneului a ocupat locul 21, cu 5,5 puncte ( 3 V, 5=, 1Î ).
Felicitări, copii!

Articolul precedentZilele Municipiului Tulcea cu Sore & Band, Antonia şi Vunk
Articolul următorBiciclist de 17 ani accidentat în Munţii Măcinului