– două tinere de 15 şi 16 ani şi-au vândut trupul pentru sume cuprinse între 150 şi 250 de lei;
– acestea erau „oferite” clienţilor în mai multe locaţii din municipiu;
– proxeneţii au 20 de ani şi riscă pedepse cu închisoarea mai mari de zece ani;

Azi, la sediul IPJ Tulcea s-a desfăşurat o conferinţă de presă la care au participat adjunctul IPJ, cms. şef Marian Dumitrache, şeful Poliţiei Municipiului, cms. şef Cristian Ladaru şi subinspectorul Ana Maria Ticovschi, lucrător în cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, care au prezentat o speţă mai puţin întâlnită în oraşul nostru, destructurarea unei reţele de infractori care aveau ca principale activităţi furturile şi proxenetismul.
Poliţiştii aveau de mai mult timp în atenţie o reţea de spărgători de maşini care operau în municipiu şi pe parcursul a două luni au spart mai multe autoturisme, dar au şi sustras cantităţi importante de carburanţi din rezervoarele mai multor autotrenuri.
În cursul nopţii de 22 spre 23 noiembrie, un număr aproximativ de 90 de cadre din IPJ, jandarmerie şi poliţie de frontieră, cu 22 de autospeciale, au executat o razie de amploare la mai multe locaţii din municipiu, acţiunea finalizându-se dimineaţă cu un dosar penal complex, are cuprinde zece infracţiuni şi nouă persoane reţinute în baza unor mandate de aducere.
În urma audierilor şi a percheziţiilor, poliţiştii tulceni, axaţi iniţial pe furturile din auto, dar având şi informaţii pe linie de proxenetism, au reuşit să pună lucrurile cap la cap şi să dovedească şi această ultimă necunoscută activitate de trafic de carne vie.
Astfel, pentru şapte persoane din grupul celor nouă, s-a reuşit un pas important şi judecătorii au eliberat mandate de arest la domiciliu. Dintre aceştia, deocamdată pentru doi dintre cei vizați, ambii în vârstă de 20 de ani, s-a reţinut în mod expres şi infracţiunea de proxenetism. Cei doi, începând din luna septembrie şi până în momentul reţinerii, au determinat două tinere minore, de 15 şi 16 ani, să întreţină relaţii sexuale cu mai mulţi bărbaţi, contra unor sume de bani cuprinse între 150 şi 250 de lei, în mai multe locaţii de pe raza municipiului.
În urma cercetărilor poliţiştilor a rezultat că cei doi au folosit scenariul „lover-boy”, mai precis, prin mijloace specifice au făcut ca cele două tinere minore să se îndrăgostească de ei, iar apoi le-au cerut să se culce cu mai mulţi bărbaţi, promiţându-le şi lor parte din câştig.
Ancheta este în plină desfăşurare şi anumite aspecte nu au putut fi dezvoltate, fiind foarte posibil ca rezultatele finală să fie mult mai spectaculoase decât cele prezentate în conferinţă de presă de azi.
Cert este însă faptul că, cei doi proxeneţi risca pedepse cu închisoarea de până la zece ani şi jumătate, iar ceilalţi participanţi la reţeaua infracţională, pot primi până la cinci ani după gratii.

Articolul precedent„Magia sărbătorilor de iarnă” la ICEM Tulcea
Articolul următorPrimarul din Jurilovca, Ion Eugen:” Spunem un NU hotărât pensiilor speciale!”