În cursul zilei de ieri, pompierii militari au răspuns la 14 intervenții de stingere. S-a intervenit cu autospeciale, motopompe, bărci și pliciuri, în funcţie de zona în care focul era prezent.
În incendiile produse pe zone diferite ale judeţului, începând cu zona de baltă şi ajungând până în zone de deal, aproape inaccesibile, au ars 42 de hectare de vegetație uscată și stuf şi au fost distruse de flăcări trei anexe gospodărești, iar în cazul unui incendiu, o vacă a ars de vie.
Din nefericire, cam 99% din incendiile de vegetaţie din ultima perioadă, au fost provocate de oameni. Aceştia, în dorinţa lor de a igieniza anumite zone sau de a arde resturile vegetale provenite din tăieri, au aprins focul şi l-au scăpat de sub control. De cele mai multe ori, focul a fost împrăştiat de vânt şi s-a întins cu repeziciune, distrugând totul în cale.
De fiecare dată, indiferent de oră sau condiţii de teren accidentat, pompierii din cadrul ISU Tulcea au intervenit cu succes şi au împiedicat catastrofe majore. Pensiuni turistice şi case ale localnicilor au fost de multe ori în pericol de a fi distruse de flăcări uriaşe, dar intervenţiile salvatorilor s-au dovedit de fiecare dată eficiente.
Din păcate, cu o legislaţie deficitară la acest capitol, vor exista mereu inconştienţi care vor da foc, fără a fi traşi la răspundere foarte serios.
Până când legislaţia se va schimba…dacă se va schimba, vor rămâne la datorie aceşti oameni bravi, care vor fi chemaţi iar şi iar, iar ei vor veni de fiecare dată să repare ce strică alţii cu bună ştiinţă!

Articolul precedentCompromis pentru Oncologie: Medicii de familie desemnaţi pentru prescripţii oncologice!
Articolul următorTulcea e din nou prezentă la Târgul Internațional de Turism de la Berlin – ITB 2019