Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a declarat, duminică seară, că nu există tratament sau vaccin pentru noul coronavirus. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a declarat, duminică seară, că nu există tratament sau vaccin pentru noul coronavirus.  Acesta a spus că persoanele care prezintă simptome să nu ia antibiotice sau să se trateze singuri, iar dacă situația va fi una gravă, să apeleze la Terapie Intensivă.

”Coronavirsul nu are tratament. Și nici nu există vaccin. Se tratează simptomatic. Dacă se agravează situația, se apelează la Terapie Intensivă. Se recomandă ca cei care au simpotme să nu se trateze singuri, să nu ia antibiotice. Nu avem un vaccin pentru el. Când vom avea vaccin, se va putea reduce la maximum răspândirea lui. Nu știm dacă nu se va schimba ca și comportament și ca impact. Pe parcurs, poate suferi mutații. Manifestarea sau impactul poate fi mai serios”, a spus Arafat, la Antena 3.

Totodată, șeful DSU a  precizat că noul coronavirus poate reapărea, odată ce pacientul scapă de el. Și, de altfel, Arafat a precizat că,  deși se cunoaște că noul coronavirus se transmite pe calea aerului, se fac cercetări pentru a se verifica dacă se transmite prin salivă sau altă modalitate.

„Nu este sigur 100% că dacă v-ați format imunitatea împotriva lui, să nu-l mai luați încă o dată. Fiind un virus nou, sunt multe studii în realizare. Noi știm că se transmite pe calea aerului, dar sunt studii care verficiă dacă nu se transmite prin salivă sau altceva”, a explicat Arafat.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan a explicat că tratamentul simptomatic este esențial, odată ce o persoană se infectează cu coronavirus.

„Tratamentul simptomatic poate avea importanță foarte mare. Scaderea ferbrei, combaterea sindreomeleor conexe sunt foaarte importante. Este un virus nou. Nu există studii că există imunitate încrucișată cu acest virus. Putem lua măsuri să ne protejăm: să respectăm reguli de igienă persoanlă, să ne spălăm corect pe mâini, să limităm călătoriile, să evităm locurile aglomerate inutil”, a explicat secretarul de stat, la Antena 3.

Numărul de infecții cu coronavirus în Italia a depășit 100, după ce duminică au fost confirmate 44 de cazuri noi, scria CNN. Majoritatea cazurilor este concentrată în regiunile nordice din Lombardia (89 de cazuri). Trei oameni și-au pierdut viața din cauza acestui virus.

În Lombardia sunt peste 176.000 de români.

La această oră, 11 localităţi italiene sunt în carantină.

Articolul precedentCod roşu şi portocaliu de rafale în cea mai mare parte a României
Articolul următorIncendiu de amploare la 7 Țevi: Au ars 300 de hectare