Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea, a participat joi, 12 iulie, la întâlnirea de lucru a stakeholderilor implicați în implementarea proiectului „Managementul patrimoniului cultural de coastă” – HERICOAST, întrunire ce s-a desfășurat în localitatea Lunca. Cu acest prilej, au fost prezenți membri echipei de proiect din cadrul Consiliului Județean,  reprezentanți ai ICEM, ai Primăriei Tulcea precum și delegați din cadrul primăriilor Jurilovca și Sarichioi

    „Iată că am ajuns la finalul Fazei I de implementare a proiectului HERICOAST, prilej cu care vom afla de la colegii noștri care fac parte din echipa de proiect care au fost obiectivele atinse în această etapă. Avem, în cadrul acestui proiect, o cooperare extrem de importantă cu autoritățile locale, dar și cu instituții specializate din județ: discutăm, aici, de primăria municipiului, primăria Sulina, dar și de primării  din mediul rural: Jurilovca,  Sarichioi, C.A. Rosetti, Murighiol, Chilia Veche, Sfântu Gheorghe, de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, etc., alături de care ne-am propus să pregătim o serie de planuri de acțiune regionale, realizate pe baza unei abordări integrate. Vreau să felicit echipa Consiliului Județean pentru inițiativa de a realiza acest proiect și pentru activitățile derulate până acum și să vă urez mult succes pe viitor!”, a declarat, în cadrul întâlnirii, vicepreședintele Petre Badea.

Proiectul HERICOAST este finanțat în cadrul Programului de Cooperare INTERREG EUROPE 2014-2020, primul apel de proiecte, în prezent aflându-se la finalul Fazei I de implementare, a cărei prezentare s-a încheiat cu un study-tour al obiectivelor de patrimoniu din zonă.

Articolul precedentARBDD cere 40 de milioane prin proiecte POIM
Articolul următorVâlcu Stoian este noul administrator provizoriu al aeroportului