În luna iunie 2018, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a depus la Programul Operational de Infrastructura Mare (POIM) următoarele proiecte în valoare totală de 40 milioane euro, respectiv;

– Revizuirea Planului de management și a Regulamentului RBDD,  în valoare de 10 milioane de euro.
– Sistem de monitorizare și modelare hidraulică în Rezervația Biosferei Delta Dunării, în valoare de 8 milioane de euro.
– Îmbunătățirea condițiilor hidrologice în habitatele naturale acvatice din RBDD pentru conservarea biodiversității și a resurselor halieutice – Complexele lacustre Șontea-Fortuna, Matița-Merhei, Somova Parcheș, în valoare de 7,5 milioane de euro.
– Îmbunătățirea condițiilor hidrologice în habitatele naturale acvatice din Rezervația Biosferei Delta Dunării pentru conservarea biodiversității și a resurselor halieutice  – Complexele lacustre Gorgova-Uzlina, Roșu-Puiu, în valoare de 3,5 milioane euro.
– Îmbunătățirea condițiilor hidrologice în habitatele naturale acvatice din Rezervația Biosferei Delta Dunării pentru conservarea biodiversității și a resurselor halieutice  – Complexele lacustre Dunavăț-Dranov, Razim-Sinoie; Zona Sinoie-Istria-Nuntași; Lacul Murighiol, în valoare de 3,5 milioane de euro.
– Măsuri pentru asigurarea unui statut favorabil de protecție și conservare a habitatelor și speciilor periclitate din RBDD în context internațional,  în valoare de 5,5 milioane de euro.
–  Depunerea proiectului „Conservarea Pădurii Caraorman” în valoare de 2 milioane de euro.

Articolul precedentPrimarul Hogea a scapat de procesul cu DNA Galaţi. Dosarul a fost clasat!
Articolul următorProiectul „Managementul patrimoniului cultural de coastă” HERICOAST, ajuns la finalul primei faze de implementare