Azi, la Sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Judeţean Tulcea a avut loc conferința de închidere a proiectului „Eu sunt pui de românaș. Itinerarii cultural artistice România – Polonia“, desfășurat de Asociația Culturală Dorulețul și cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea.

„Mulțumim domnului președinte și domnului vicepreședinte pentru sprijinul oferit și facilitarea deplasării noastre în calitate de artiști la festivalul de la Poznan, Polonia. Este o mare onoare pentru noi să participăm la acțiunile de promovare a județului Tulcea. La ora actuală avem 17 ansambluri în județul Tulcea, este o mulțumire sufletească și profesională a mea pentru că aceste ansambluri sunt instruite de foștii mei elevi. Iată că Tulcea, care la un moment dat era ca o pată neagră în ceea ce înseamnă cultura tradițională populară românească, acum a devenit județul care câștigă premii indiferent cu ce ansamblul participă. Acest lucru nu este posibil fără sprijinul autorităților și vreau să precizez că suntem invidiați ca județ, în ceea ce privește sprijinul acordat de autoritățile județene și locale“, a declarat președintele Asociației Culturale Dorulețul, Ștefan Coman.

În cadrul proiectului „Eu sunt pui de românaș. Itinerarii cultural artistice România – Polonia (ediția a I-a) s-au realizat mai multe activități printre care: dotarea ansamblului cu elemente componente ale costumului popular dobrogean, realizarea spectacolului folcloric și participarea unui grup de tineri artiști la „Festivalul Internațional de Artă Tradițională” din localitatea Poznan, Polonia.

Proiectul și-a propus și a reușit să contribuie la promovarea la nivel județean, național și internațional a tradițiilor coregrafice din zona folclorică Dobrogea-Tulcea; să transforme actul artistic într-o sursă de atracție pentru turiști pe termen lung; să crească numărul de ansambluri de valoare din străinătate participante la festivalurile folclorice organizate la Tulcea; să atragă cât mai multe persoane în rândul  practicanților de dans popular, pentru a asigura perpetuarea dansului tradițional dobrogean și nu numai, precum și  promovarea zonei de nord a Dobrogei din punct de vedere turistic.

Articolul precedentCu alcool la volan pe strada Crizantemelor
Articolul următor„Bun venit acasă!”, festivitate dedicată infanteriștilor marini de la Babadag