În perioada 10-31 martie 2019, Asociaţia Centrul European pentru Diversitate (Centrul EU divers), Organizaţia CELISEA Tulcea, Asociaţia EURO Tulcea şi Organizaţia Naţională Cercetaşii României- Centrul Local LOTUS implementează în parteneriat cu Primăria municipiului Tulcea prima ediţie a proiectului 0 lei “Turist în oraşul meu”.

Pornind de la două obiective îndrăzneţe :  identificarea unui traseu turistic în municipiul Tulcea,  care să prezinte interes pentru tineri şi  stimularea iniţiativelor civice ale tinerilor prin crearea de exemple de bună practică cu un minim de resurse financiare, cei 4 parteneri şi-au asumat, potrivit competenţelor stabilite de legiuitor sau statut, reponsabilităţi menite să contribuie la buna derulare a proiectului.

Grupul ţintă al proiectului este format din voluntari din cadrul celor 3 organizaţii non-guvernamentale, tineri din municipiul Tulcea cu vârsta cuprinsă între 10 şi 19 ani. Deşi proiectul a fost iniţiat avându-se în vedere calitatea de membru afiliat la Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Tulcea a celor 3 parteneri, va fi permisă înscrierea în competiţie şi a unor echipe formate din voluntari ai unor ong-uri de tineret din municipiul Tulcea, neafiliate la Fundaţie.

Pentru a stimula dezvoltarea personală a tinerilor prin lucrul în echipă, dobândirea/dezvoltarea de  competenţe de comunicare şi tehnice, se vor înscrie în competiţie echipe formate din câte 4 tineri.

Înscrierea şi instruirea preliminară a echipelor se va face duminică, 10 martie 2019, ora 14.00 la sala 4 a Casei Tineretului, situată pe strada Isaccei nr. 24.

 Fiecare echipă participantă va analiza potenţialul local (cultural, social, etc) şi va realiza un colaj de fotografii şi date (prezentare Power Point sau filmuleţ, cu fundal sonor muzical sau naraţiune) prin care va prezenta un posibil traseu turistic destinat tinerilor care ar dori să viziteze oraşul Tulcea.

Ca să se excludă intervenţia unui specialist, care ar putea înclina balanţa în favoarea unei anumite echipe, nu se vor accepta decât fotografii realizate pe perioada competiţiei ( preferabil cu un aparat foto, nu telefonul mobil, din motiv de rezoluţie). Nu se vor include în colaj fotografii făcute cu drona.

Pe data de 24 martie se va încheia perioada alocată realizării colajelor care vor fi transmise, de fiecare organizaţie, pe adresa: [email protected]. Materialele nu vor avea incluse numele celor care le-au realizat şi vor fi denumite: denumire ong+nr. videoclip . Toate videoclipurile vor fi redenumite, în ordinea depunerii, cu cifre de la 1 la…n, şi vor fi transmise la Primăria Municipiului Tulcea pentru jurizare. Dupa deliberare, cel târziu până pe data de 27 martie 2019, se  va comunica numărul videoclipului câştigător . Videoclipul căştigător va fi postat pe site-urile ong-urilor partenere dar şi pe cel al Primăriei Municipiului Tulcea iar echipa câştigătoare va fi felicitată personal de dl. primar în cadrul şedinţei consiliului local  al Municipiului Tulcea din luna martie 2019.

Articolul precedentTulcenii pot solicita audienţe la Avocatul Poporului!
Articolul următorNoapte incendiară pentru pompierii tulceni