Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, împreună cu premierul Viorica Dăncilă, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero, si alți demnitari și oficiali români au deschis azi la Sulina, Programul de tabere pentru copiii români din diaspora „ARC”, ediția 2019.
„Suntem cu toţii români și nu cred că trebuie să ne pierdem identitatea într-o lume atât de diversă, iar pentru că simţim româneşte trebuie să păstrăm vii legăturile dintre noi! Alături de Premierul Viorica Dăncilă, am deschis astăzi programul de tabere «ARC» de la Sulina, iar acesta a fost mesajul meu către participanții de anul acesta, copiii din comunităţile de români din afara graniţelor.
Ateliere de limbă română, istorie, pictură și creație, de exersare a tradițiilor românești și activități sportive sau dansuri sunt doar câteva dintre lucrurile care îi așteaptă pe copii zilele următoare, în urma cărora, sper eu, vor pleca cu România în inimă!”, a declarat, în deschiderea evenimentului, președintele Horia Teodorescu.
Programului de tabere „ARC”, implementat de Ministerul Românilor de Pretutindeni, în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului și destinat elevilor şi tinerilor români de pretutindeni, va fi, începând din acest an, organizat în patru centre de agrement pentru copii din țară, mai exact la Sulina, jud. Tulcea (2 iulie – 27 august 2019) Oglinzi, jud. Neamţ, Căprioara, jud. Hunedoara, Săcelu, jud. Gorj (1 iulie – 12 august 2019), în serii consecutive de câte şapte zile.
Programul va reuni peste 3.000 de elevi şi tineri români din ţările aflate în jurul graniţelor şi Balcani, precum şi din diaspora. Activităţile organizate în cadrul Programului se vor axa pe dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba română, pe informarea participanţilor asupra istoriei românilor şi aprofundarea cunoştinţelor de cultură şi civilizaţie românească.

Articolul precedentPing pong politic între Dăncilă și Teodorovici la Sulina
Articolul următorO femeie rănită de o creangă ruptă, a ajuns la spital