La data de 1 februarie 2019, printr-un comunicat, ANI declară stare de incompatibilitate pentru primarul comunei Valea Nucarilor, Maria Lenţa, pe motiv ca în perioada 2012 – 2016 a deţinut simultan funcţia de primar şi calitatea de reprezentant în Consiliul de administraţie al Şcolii Gimnaziale Valea Nucarilor.

Despre acest subiect  realitateadetulcea.net  scria pe larg la vremea respectivă.

Potrivit unui comunicat al primarului Maria Lenţa, transmis redacţiei ei, ca drept la replică, „atât Primăria cât şi Consiliul Local Valea Nucarilor nu au emis documente de reprezentare a primarului în CA al Şcolii, desemnarea efectuându-se fără temei legal”.

Din aceste considerente primarul Maria Lenţa a contestat în instanţă deciziile de numire în CA emise de către directorul instituţiei de învăţământ în ceea ce o priveşte cât şi raportul de evaluare întocmit de ANI.

Tribunalul Tulcea, examinând actele şi lucrările dosarului, a anulat deciziile emise de Şcoala Valea Nucarilor în parte, referitoare la desemnarea ca membru în Consiliul de administraţie a primarului Maria Lenţa prin Sentinţa civilă nr.1536/2019,  definitivă din 03/2020, ca fiind nelegale.

Sentinţa civilă mentionată a stat la baza anulării raportului de evaluare emis de ANI. Curtea de Apel Constanţa s-a pronunţat prin Sentinţa Civilă nr. 2/CA/2020 în dosarul numărul 131/3/2019 anulând raportul de evaluare prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a primarului ca fiind nelegal şi nefondat.

’’De când a fost publicat comunicatul ANI prin care am fost declarată incompatibilă, am ştiut că instanţa de judecată va face dreptate în cazul meu. Directorul Şcolii Gimnaziale Valea Nucarilor m-a numit prin decizie în Consiliul de administraţie în mod nelegal şi a comunicat deciziile către ANI. A fost o perioadă grea pentru mine până când s-au pronunţat instanţele de judecată, însă, la final s-a dovedit faptul că actele atacate sunt nelegale” a declarat primarul comunei Valea Nucarilor, Maria Lenţa.