dav

-În această dimineață, polițiștii rutieri au acționat pe DJ 222 Tulcea – Agighiol pentru prevenirea și combaterea nerespectării regimului legal de viteză. 46 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate

               La date de 21 iunie a.c., polițiștii rutieri tulceni au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii nerespectării regimului legal de viteză, pe DJ 222 Tulcea – Agighiol.

Obiectivele acțiunii au fost: reducerea numărului de accidente rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză, de către conducătorii auto și constientizarea persoanelor  cu privire la dinamica și consecințele accidentelor rutiere având drept cauză nerespectarea regimului legal de viteză.

În cadrul acțiunii au fost folosite echipamentele de supraveghere video a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și sancționarea acestora.

Prezența aparatelor RADAR are în primul rând un scop preventiv, de reducere a vitezei și sporirea atenției participanților la trafic, polițiștii tulceni acționând în vederea determinării conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere.

De asemenea, cu ocazia controalelor efectuate, polițiștii rutieri au aplicat măsurile legale în toate cazurile de nerespectare a legislației în domeniu.

Deși acțiunea s-a desfășurat pe parcursul a doar două ore, polițiștii tulceni au aplicat 46 de sancțiuni contravenționale și au reținut 8 permise de conducere pentru conducătorii auto care au depășit viteza legală cu peste 50 km/h.

Polițiștii rutieri vor continua astfel de acțiuni în perioada următoare.

Articolul precedentPregătiţi-vă pentru luni: Ziua Iei va fi sărbătorită şi la Tulcea!
Articolul următor20 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Directorilor Economici şi Contabililor din Judeţele României