În noaptea de miercuri spre joi, aproape toate orătăniile din ograda unui somovean au fost ucise. Este vorba de peste o sută de găini, iepuri şi câteva rate.
Dimineaţa, omul s-a trezit să hrănească animalele din bătătură, dar a rămas şocat. Aproape toate erau ucise şi prezentau semne de muşcături pe diferite zone ale corpului.
„Priviți şi voi, ce surpriză am descoperit în dimineaţa asta. Nu ştim ce a fost, sau cine dar a omorât absolut tot, tot ce a rămas în viaţă este răţoiul şi 2-3 raţe, atât! Iepuri, au fost scoşi afară din cuşca unde erau închişi cu plasa! Deci câine nu are cum să fi fost. Găinile erau toate închise în curnic. Efectiv, uşa este dată la o parte.. Aveţi grijă cum vă închideţi păsările.!” – a scris păgubitul într-o postare pe o reţea de socializare.
În ultimile săptămâni, în comună Somova au mai fost semnalate atacuri ale vulpilor şi dihorilor, dar niciunul dintre ele nu a fost de o asemenea anvergură.
Aşa cum spune şi păgubitul, atât găinile cât şi iepurii erau închise în ţarcuri sau în cuşti ranforsate cu plasă metalică şi închise cu zăvoare clasice.
Paguba este foarte mare şi mai mult ca sigur, nimeni nu îl va despăgubi pe gospodar.

Articolul precedentMinor de 3 ani accidentat în Vest
Articolul următorAnsambluri de ruşi lipoveni şi ucraineni la ASTRA Multicultural 2019 Sibiu