Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în vederea asigurării exercitării în bune condiţii a dreptului persoanelor private de libertate de a vota, la nivelul unităţilor subordonate au fost dispuse următoarele măsuri: identificarea persoanelor private de libertate cu drept de vot şi informarea acestora cu privire la posibilitatea exercitării dreptului de vot prin intermediul urnei speciale; informarea deţinuţilor cu drept de vot cu privire la necesitatea formulării cererilor privind exercitarea dreptului de vot; depunerea diligenţelor necesare eliberării actelor de identitate persoanelor cu drept de vot care nu posedă sau preschimbării celor al căror termen de valabilitate este expirat; depunerea listelor nominale, împreună cu cererile, la secţia de votare în a cărei rază teritorială se află penitenciarul sau locul de deţinere; stabilirea şi amenajarea unui spaţiu corespunzător în cadrul unităţii, pentru amplasarea urnelor şi a cabinelor de vot, ţinându-se seama de numărul aproximativ al persoanelor private de libertate participante la alegeri.

Printre unităţile subordonate se numără şi Penitenciarul Tulcea, care, potrivit tot Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, are azi, 10 noiembrie 2019, un număr de 679 persoane private de libertate. Dintre acestea doar 502 deţinuţi de la Tulcea şi 18 de la secţia externă de la Chilia Veche au cerut până ieri, conform legii şi recomandărilor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, să voteze. Câţi dintre ei îşi vor exprima acest drept rămâne de văzut după ce urnele mobile de la patru secţii de votare limitrofe vor centraliza aceste voturi exprimate de către deţinuţii încarceraţi în judeţul nostru.

Articolul precedentTulcea după prima oră de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României: în trei secţii nici măcar un vot!
Articolul următorDeclaraţie de presă a purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog