Chiar daca suntem in anul 2018, intr-o tara membra UE, in unele institutii de invatamant din orase, chiar resedinte de judet, conditiile igienico-sanitare nu au evoluat deloc din 1989. Lipsa de interes a administratorilor, la care adaugam si indiferenta autoritatilor, duc la stagnarea evolutiei, atat a institutiei, cat si a celor care invata acolo, ca sa nu mai vorbim despre securitatea celor care invata acolo.

Un astfel de caz ne-a fost semnalat in cursul zilei de azi de catre un parinte al carui copil este inscris la gradinita Anghel Saligny, dar care a dorit sa ramana sub semnul anonimatului, pentru simplul motiv ca se teme ca nu cumva copilul lui sa aibe de suferit in urma acestui material.

„Cum se poate ca in 2018 sa avem așa ceva intr-o grădinița europeană? La colegiul Anghel Saligny, in aceste toalete… dacă le putem numi așa, se duc copilașii noștri de 3-4 respectiv 5 ani maxim grădinița cu program prelungit . Cum sa facă un copilaș nevoia la wc ,,turcesc “ câte riscuri exista ca ei mergând acolo nesupravegheati sa își scape piciorușul acolo plus ca unde mai pui sunt și de dimensiuni mari, pentru  adulți. Măcar dacă erau de dimensiuni mai mici . Cel puțin jumătate din copilași, din surse sigure, stiu ca nu intra acolo deoarece le este efectiv frica . Nu se poate așa ceva ca in 2018 sa existe asemenea condiții pentru niște copilași unde este igiena ??!?!” – ne scrie mamica revoltata.

Chiar daca oficial suntem in vacanta, la aceasta gradinita inca se fac „cursuri”, special pentru parintii care nu au unde sa isi lase copiii atunci cand sunt la serviciu. WC-urile de acest tip, pun in pericol siguranta micutilor, iar tencuiala cazuta de pe tavanul incaperii, spune destul de multe despre implicarea celor responsabili.

Facem un apel atat catre conducerea institutiei, dar si catre Inspectoratul Scolar Judetean si catre Directia de Sanatate Publica, pentru a remedia cat de repede pot aceasta situatie.

 

Articolul precedentȘase asociații de proprietari au rămas fără apă potabilă din cauza datoriilor
Articolul următorCade casa pe un chiriaș al primăriei. Omul își caută dreptatea de zece ani