Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a finalizat azi refacerea vechilor panouri pentru semnalizarea zonelor strict-protejate, a realizat unele noi pentru atenționarea turiștilor de existența acestor zone cu acces interzis în ghioluri și canale.
Totodată au fost realizate marcajele ce delimitează porțiunile de plajă neamenajată cu destinație pentru public, despre care realitateadetulcea.net a scris.

Potrivit unui comunicat de presă, conducerea Administraţiei Rezervației Biosferei Delta Dunării a făcut unele precizări: „Cu acest prilej subliniem faptul că limitele de plajă neamenajată au fost stabilite printr-un studiu științific, respectiv prin „Studiu de evaluare a zonelor de litoral Corbu, Vadu, Portița, Sf. Gheorghe și Sulina în vederea reglementării activităților turistice în raport cu protecția speciilor și habitatelor costiere”.  Aceste limite laterale nu reduc suprafața folosită pentru plajă, dar atrag atenția că dincolo de aceste panouri sunt zone de plajă sălbatică încă neafectate de activitățile turistice și care necesită o protejare atentă din partea turiștilor.”

Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării” (R.B.D.D.) este parte integrantă a reţelei ecologice europene Natura 2000 în România, atât ca arie specială de conservare (ROSCI0065 Delta Dunării şi ROSCI0066 Delta Dunării – zona marină) cât şi arie de protecţie specială avifaunistică (ROSPA0031 Delta Dunării şi Complexul Razim – Sinoie şi ROSPA0076 Marea Neagră), conform HG nr. 1284/2007.

Reglementarea activității turistice în zonele de plajă neamenajată din Rezervația Biosferei Delta Dunării (R.B.D.D.) trebuie să fie în concordanță cu creşterea semnificativă a potenţialului sitului Natura 2000 ROSCI0065 Delta Dunării în zona de cordon litoral. De asemenea este importantă menţinerea pe termen lung a statutului favorabil de conservare al habitatelor naturale de coastă şi a speciilor de interes conservativ în conformitate cu legislaţia în vigoare şi asigurarea unui model naţional de gestionare durabilă a zonelor de coastă, într-un sit Natura 2000.

Accesul dincolo de aceste panouri de semnalizare a limitelor de plajă neamenajată nu este interzis, însă zona reprezintă sectorul de plajă sălbatică unde nu se desfășoară în mod uzual activități de plajă și îmbăiere.

Articolul precedentRo-Alert funcţionează: Avertizare meteo pentru vreme severă!
Articolul următorPrimarul PNL din Ceamurlia de Jos a demisionat din funcţie