Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu alături de administratorul public al judeţului Tulcea, Vasile Strat, şi Nicu Mihai, director în cadrul Consiliului Judeţean, a susţinut o conferinţă de presă alături de Victor Mircea Donos de la SC Max Boegl România SRL şi Hristu şi Constantin Caraman de la SC Complex Delta SRL (consorţiul care va realiza modernizarea Portului Tulcea)  precum şi Mircea Mihai Georgescu de la Consitrans (proiectantul investiţiei) în care s-a anunţat, oficial, semnarea ordinului de începere a lucrărilor la această mare investiţie de circa 40 de milioane de euro (peste 192 milioane de lei)!

„Cu 12-13 zile întârziere, aşa cum s-au grăbit să numere unii care nu au făcut nimic toată viaţa lor, azi am semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a falezei Dunării. A fost o întârziere din motive obiective, dar care azi nu mai are rost să discutăm despre ea.” a punctat încă de la început preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

O prezentare a investiţiei de peste 40 de milioane de euro, cu toate beneficiile acesteia cu accent pe siguranţa sporită a acostărilor la cheul care va fi o combinaţie între cheu vertical şi cheu pereat, a fost făcută succint de către preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea care a promis că va ţine sub atentă supraveghere, aşa cum o face şi cu Podul peste Dunăre (cea mai mare investiţie de infrastructură din România), şi această investiţie importantă pentru municipiul şi judeţul Tulcea.

La rândul lor, proiectantul şi constructorul au vorbit despre beneficiile acestei investiţii ce seva derula în următorii doi ani, doi ani şi jumătate cel mult, altfel spus înainte de prevederile contractuale.

Dacă în lungime vorbim despre fix 1510 metri liniari de cheu modern, la standarde de siguranţă europeană, investiţia de modernizare a Portului Tulcea presupune şi modernizarea falezei pe 36.000 metri pătraţi. Cu curca 5000 de metri pătraţi mai mult decât în prezent, aşa cum a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea. Altfel spus faleza pe care o ştim noi azi va fi cu jumătate de hectar mai mare, având o extindere în Dunăre cuprinsă între 3 metri cel mai puţin şi 25 metri cel mai mult.

Nava Republica, pe faleză

Una dintre piesele de rezistenţă ale proiectului câştigător privind remodelarea falezei a fost translatarea navei de patrimoniu Republica de pe apă pe faleză în zona Casei Sindicatelor.

„Nava Republica este a primăriei, însă poate fi transferată Consiliului Judeţean. Au fost discuţii în acest sens. Pe apă nava are costuri de mentenanţă foarte mari şi este riscant să fie vizitată. Mie mi-a plăcut foarte mult idea de a fi adusă pe faleză în zona Casei Sindicatelor şi transformată în muzeu”, a mai spus Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Clotilde Armand, conectată bine la banul public. A încasat milioane din paguba adusă de Bechtel
Articolul următorZeci de kg de peşte și icre, confiscate de polițiștii de frontieră tulceni