În noaptea de duminică spre luni, puțin după miezul nopții, la Sfântu Gheorghe în Delta Dunării a avut loc un eveniment soldat cu rănirea gravă a două persoane.
Doi tineri, un băiat şi o fată, se aflau pe un adăpost pescăresc plutitor, practic, o colibă amenajată pe o mini-barjă. La un moment dat, fiind frig, unul dintre cei doi a vrut să mai anime focul şi a turnat dintr-o canistră, peste foc, un lichid care credea că este motorină. Din păcate, în canistră era benzină şi flacără a izbucnit cu putere, cuprinzând micuţa încăpere de 3-4 metri pătraţi.
Conform unor surse locale, băiatul ar fi sărit în apă şi a suferit arsuri mai mici decât fata, care a fost cuprinsă de flăcări şi i-au fost afectate grav căile respiratorii.
O ambulanţă navală i-a adus pe cei doi tineri la spitalul din Tulcea, unde medicii au făcut tot ce e posibil ca să îi stabilizeze. Tânărul a fost trimis cu o ambulanţă la spitalul din Constanța, iar fata a fost trimisă cu elicopterul la Timişoara, fiind într-o stare destul de gravă.
Prietenii tinerei au demarat deja o acţiune umanitară de pacebook, pentru donare de sânge: „Este nevoie urgent de sânge grupa ZERO – Rh negativ pentru o pacientă din Sf. Gheorghe în state gravă, cu arsuri pe suprafate întinse.
Dacă este cineva din Tulcea se poate prezenta direct la Centrul de transfuzii Tulcea, str alunişului nr 15 şi spune că doreşte să doneze pentru pacienta Madalina Neculai.” – scriu aceştia într-o postare distribuită pe rețeaua de socializare încă de la primele ore ale dimineţii.

Articolul precedentEvacuare de urgenţă în caz de incendiu la Şcoala Profesională Danubius
Articolul următorVioristul Dragoș Vlădeanu, câștigătorul Marelui Premiu al Festivalului-Concurs de Muzică Populară „Florile Dobrogei”