În data de 25 aprilie 2019, prin Legea Nr. 73/2019 din 25 aprilie 2019 s-a modificat şi completat art. 75 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul Sănătăţii astfel că
un medic de familie să poată deschide până la două puncte de lucru, indiferent de distanță, dacă poate asigura un program de lucru de 10 ore, în cadrul celor 35 de ore/săptămână sau peste cele 35 ore.
„Cabinetele de medicină de familie pot deschide cel mult două puncte secundare de lucru în altă unitate administrativ-teritorială, unde nu funcţionează un alt cabinet medical în specialitatea medicină de familie, dacă solicitantul asigură un program fracţionat de minimum 10 ore pe săptămână în norma lui de bază sau peste norma lui de bază.
În cazul în care sunt mai multe solicitări, prioritate are medicul cu cel mai mic număr de pacienţi pe listă. Sperăm ca o dată cu intrarea în vigoare, aceste modificări să vină în sprijinul asiguraților noștri, iar localitățile fără medici de familie, să devină atractive pentru aceștia.” a declarat preşedintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Tulcea, ec. Eugenia Vasile.

Reamintim că în acest moment avem în judeţul Tulcea un număr de 93 de medici de familie iar localități cu deficit de medici de familie sunt destule. În mediul urban  municipiul Tulcea are deficit de 12 medici de familie iar oraşul Badadag doar de 1 medic de familie.

În mediul rural sunt în total 18 localități cu deficit de medici de familie, din care 12 fără nici un medic, astfel : Carcaliu, Ceatalchioi, Crișan, Maliuc, Ostrov, Pardina, Peceneaga, Valea Teilor, Sf.Gheorghe, Stejaru, Văcăreni şi, în curând, Casimcea (începând cu 01.06.2019),

În plus, în alte 6 localități care au un singur medic de familie, ar mai fi nevoie de cel puțin unul.

Articolul precedentFestivalul Internațional al Păstoritului – spectacole folclorice la “Jean Bart” și Sarighiol de Deal
Articolul următorAlt cal salvat de pompieri dintr-o fântână