Poliţiştii de imigrări din Tulcea au depistat nouă bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 47 de ani, toți din Ucraina, care desfășurau activități lucrative fără a deține aviz de angajare. Pe numele acestora, polițiștii de imigrări au emis decizii de returnare sub escortă, urmând ca la ieșirea din țară să se aplice consemnul nominal de nepermitere a intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de 6 luni. Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 160.000 de lei. Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Tulcea au desfăşurat, la data de 21 noiembrie a.c., o acţiune proprie, pe linia prevenirii şi combaterii şederii și muncii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă. În urma activităţii întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat nouă cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 23 și 47 de ani, din Ucraina, care au intrat legal în România, în baza pașaportului biometric, însă nu au respectat scopul declarat la intrarea pe teritoriul României și desfășurau activități lucrative la o societate comercială, fără a deține aviz de angajare. Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au luat măsura îndepărtării de pe teritoriul României a cetățenilor străini, iar la ieșirea din țară a fost aplicată interdicția de a intra în România pe o perioadă de 6 luni. Totodată, societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare totală de 160.000 de lei pentru primirea la muncă a străinilor fără aviz de angajare, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Facem apel către toţi cetaţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale la sediul Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Tulcea, la telefon 0240506700 –interior 20301, fax: 0240513101 sau vizitând site-ul oficial al instituţiei, la adresa www.igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru scurtarea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.

Articolul precedentMinistrul Agriculturii a detonat bomba: UE ne cere banii înapoi pentru Bursa de peşte
Articolul următorFestivitate de premiere a Concursului de eseuri „Dobrogea de azi privind spre viitor”