În data de 17 octombrie a demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.

Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate prevederile legale pentru detectarea rapidă a focarelor de PPA prin supraveghere activă și pasivă, precum și prevemirea răspândirii viruslui PPA și eficacitatea controalelor oficiale privind mișcarea și trasabilitatea animalelor. Agenda misiunii de audit include analiza datelor și documentelor oficiale, discuții cu reprezentanții serviciilor veterinare de la nivel central și județean și vizite de lucru în teren.

Experții europeni s-au deplasat săptămâna trecută în județul Brăila, iar de la sfârşitul săptămânii trecute se află în judeţul Tulcea pentru acţiunea de auditare.

Azi, la sediul DSVSA Tulcea a avut loc o întâlnire în care au fost prezentate procedurile urmate în cazul focarelor de pestă porcină africană de pe teritoriul judeţului nostru iar mâine va avea loc o altă întâlnire în care se va analiza intervenţia autorităţilor pe teritoriul RBDD.

„Au fost mai multe aspecte discutate în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii misiunii de audit, însă cel mai interesant dintre ele, din punctul meu de vedere, a fost acela cu privire la campania de informare a populaţiei despre pesta porcină africană. Se pare că lumea nici acum nu are informaţii suficiente despre această boală şi chiar dacă este poate prea târziu campania de informare trebuie să continuie. Şi nu doar cu privire a această boală ci şi cu privire la altele care se manifestă pe teritoriul ţării noastre” a declarat prefectul judeţului Tulcea, Lucian Furdui.

Concluziile acestei misiunii de audit a Comisiei Europene privind PPA, care se va finaliza în data de 25 octombrie, vor fi prezenate ulterior într-un raport, care va fi publicat pe site-ul Comisiei Europene, cel mai probabil anul viitor.

Articolul precedentZece medalii pentru şahiştii tulceni la Constanţa şi Bucureşti!
Articolul următorKaratiştii de la Nippon Dojo au cucerit podiumul de 17 ori la Open-ul de la Bucureşti