În această după-amiază, în jurul orei 17.00, de la bordul unei bărci aflate în derivă pe Lacul Razim s-a cerut ajutorul, prin Serviciul de urgenţă 112, pentru o misiune de salvare.

La nivelul comunei Jurilovca a fost alertat serviciul de intervenţie în caz de situaţii de urgenţă iar ambarcaţiunea de salvare a primăriei a pornit în misiune din dispoziţia primarului Eugen Ion.

Din păcate, vizibilitatea redusă, valurile foarte mari, vântul puternic şi mai ales nivelul scăzut al apei au împiedicat ambarcaţiunea să ajungă la cei doi localnici care au solicitat ajutorul.

„Am fost nevoiţi să cerem ajutorul unor localnici din Sălcioara, cu o ambarcaţiune mai mică, iar aceştia i-au adus pe naufragiaţi până la şalupa noastră şi de acolo i-am adus pe toţi la mal. A fost o misiune de salvare foarte dificilă şi fără ajutorul pescarilor din Sălcioara n-am fi reuşit. Le mulţumesc în numele meu personal”, a declarat primarul Eugen Ion.

Pentru această misiune de salvare a fost traversat întregul Lac Razim, barca celor doi localnici fiind blocată tocmai în zona Periteaşca – Insula Bisericuţa.

Articolul precedentInfanteriştii marini de la Babadag se pregătesc pentru Afganistan!
Articolul următorVernisaj, Lansare de carte și Conferință la Casa Avramide