Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, s-a aflat azi în vizită de lucru la Tulcea
În cursul zilei de ieri, ministra Sorina Pintea a avut încă de la primele ore ale dimineţii, discuţii cu managerul şi medicii din Spitalul Judeţean Tulcea, după care a vizitat toate secţiile şi a stat de vorbă cu personalul medical şi cu pacienţii internaţi.
„Sunt pentru prima dată la Tulcea şi, sincer, am rămas cu o impresie foarte bună. S-au făcut paşi importanţi şi mă bucur că autorităţile locale sprijină activitatea echipei manageriale a spitalului din Tulcea.
Atât Consiliul judeţean cât şi Ministerul Sănătăţii au alocat sume importante pentru dezvoltarea Spitalului Judeţean şi azi am putut vedea că suntem pe un drum foarte bun. În majoritatea secţiilor au fost aduse aparate şi echipamente noi, care vin foarte mult în sprijinul actului medical.
Din păcate, am fost informată despre lipsa specialiştilor pe unele domenii şi aici, chiar nu avem ce face, noi, ca minister. Nu este vina nimănui că medicii care au terminat rezidenţiatul nu aleg să vină la Tulcea şi la oraşele mici,

în general. Salariile sunt bune, li se oferă şi case, ar trebui să se schimbe puţin mentalitatea şi din partea dumnealor şi să aleagă să practice meseria pe care au ales să o înveţe. Sunt convinsă că în scurt timp, lucrurile vor reveni către normal” a declarat doamna ministru.

Managerul SJU, medicul Tudor Năstăsescu a declarat după intervenţia doamnei ministru că ” este foarte posibil ca de la începutul anului viitor să ni se alăture doi medici cu specializare pediatrie. Aceştia au susţinut examenul de rezidenţiat şi, dacă toate lucrurile vor merge bine, îi vom avea alături de noi din ianuarie, astfel încât să înceapă şi ei munca şi să fie acoperite gărzile pe secţia de pediatrie”.

Articolul precedentAproximativ 170 kg peşte fără documente legale şi 1 km. de plase monofilament, confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni
Articolul următorAparatul RMN de la Spitalul Județean Tulcea, inaugurat în prezența ministrului Sorina Pintea