„Festivalul Naţional de Baby-baschet şi Minibaschet” reuneşte în fiecare an echipe de copii din toată ţara. Se adresează copiilor mai mici de 10 ani la categoria Babybaschet şi copiilor mai mici de 12 ani la categoria Minibaschet.
Anul acesta Federaţia Romană de Baschet a stabilit ca loc de desfăşurare staţiunea Costineşti, unde a amenajat 15 terenuri de baschet.
Turneul de babybaschet s-a desfăşurat în perioada 16-22 iunie şi au participat peste 120 de echipe, iar Clubul Sportiv Deceneu a reprezentat judeţul Tulcea la acest Festival.
După tragerea la sorţi, piticii tulceni au făcut parte din grupa G alături de alte 9 echipe, adversare fiind echipe din oraşe cu tradiţie în baschet ca – Academia de Baschet Galaţi, LPS Oradea, Lions Craiova, ICED Bucureşti, CSS Târgovişte, Steaua Bucureşti, Îngerii Băniei Craiova, Laguna Bucureşti, Lynx Ploieşti.
Echipa de baby-baschet a Clubului Sportiv Deceneu Tulcea s-a clasat pe primul loc în grupa G după cele 9 meciuri disputate, copiii impresionând prin competitivitatea şi dăruirea dovedite în teren.
Rezultatele obţinute la acest festival sunt încununarea unui an de muncă în antrenamente sub îndrumarea antrenorilor Crivăț Daniel şi Pavel Mirela.
Felicitări micuţilor eroi şi mulţumiri părinţilor care-i îndruma către sport şi ii susţin necondiţionat.
Următoarea săptămână, 23-29 iunie, Clubul Sportiv Deceneu Tulcea va participa cu două echipe de Minibaschet, una de fete şi una de băieţi, la un nou turneu important al festivalului, despre care vom vorbi la momentul potrivit..