Amalia Niţă, legitimată la Club Sportiv Municipal Danubiu Tulcea, a cucerit medalia de aur la categoriei 63 kg, la Campionatele Europene de box pentru juniori de la Tibilisi. Tulceanca s-a impus la puncte într-o finală contra polonezei Karolina Kuhn, scor final 5-0.

Într-un comunicat pe pagina de Facebook, Federaţia Română de Box a scris: „Categoria 63 de kg feminin are de acum o nouă regină, o sportivă care a dominat cu autoritate marea finală. Este vorba de Amalia Niță, impresionanta noastră campioană, care i-a uimit și pe specialiștii Europeanului, prin viteza de reacția, bagajul consistent din punct de vedere tehnico-tactic, forma fizică și atitudinea de mare campioană. Finala ei cu Kuhn Karolina a fost fără istoric, controlată cu autoritate de Amalia, dovadă și lacrimile de neputință ale sportivei poloneze după ultimul gong”., a transmis Federația Romînă de Box.

Campionatul European de juniori de la Tbilisi a șlefuit un nou diamant al boxului feminin românesc. După un debut impresionant, în care a eliminat reprezentanta Rusiei, sportiva născută în comuna Lumina, din Județul Constanța a făcut o adevărată demonstrație de forță până pe cea mai înaltă treaptă a podiumului european, făcând-o pe adversara din finală, Karolina Kuhn, să izbucnească în plâns înainte de anunțarea deciziei. Nouă regină a categoriei 63 kg este Amalia (deși la startul marii finale constănțeanca avea doar 61,4 kg), emoțiile și dorința de victorie punându-și amprenta asupra sa.
Felicitată de toată lumea, inclusiv de președintele federației, Vasile Cîtea, Amalia s-a convins că visul ei de a triumfa la Jocurile Olimpice din 2024 capătă contur cu fiecare competiție și cu fiecare antrenament. 

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentVitezomanii din Delta Dunării amendați
Articolul următor„Loverboys“ de Tulcea, săltați de mascați