Joi la prima ora, mascatii de la trupele speciale ale politiei insotiti de ofiterii de la Directia de Combatere a Criminalitatii Economice si lucratori din structurile de Combatere a Crimei Organizate, au descins la Agrodelta Sireasa, firma condusa de fostul senator Traian Rece, in baza unui mandat de perchezitie.
Actiunea s-ar fi desfasurat in tandem, atat la sediul firmei din Bucuresti, cat si la ferma de la Sireasa, existand suspiciuni vis-a-vis de infractiuni economice.
Surse afirma ca activitatea politistilor a durat pana dupa miezul noptii si de la sediul fermei de la Sireasa ar fi fost ridicate mai multe documente si alte probe. Operatiunea a fost coordonata direct de la Bucuresti si foarte putine persoane din Tulcea au stiut cand si cum se va intampla.
Cel mai probabil actiunea are legatura cu concesiunile pe care Agrodelta Sireasa le-a avut in Delta Dunarii, peste 11.000 de gectare, ale caror contracte au expirat la jumatatea acestei luni.
Firma lui Rece are conflicte vechi cu Consiliul Judetean, iar actiunile in instanta au fost de ordinul zecilor. Se pare ca viitorul nu mai este deloc roz pentru Agrodelta Sireasa, ramasa si pe dinafara contractelor si calcata si de specialistii politiei in”chichite” economico-financiare.
Vom reveni in curand cu mai multe detalii legate de cum si-a desfasurat aceasta firma activitatea, dar si despre modul in care Traian Rece a inteles ca trebuie sa aiba o „relatie” cu Consiliul Judetean si celelalte autoritati ale statului.
.

Articolul precedentPromisiune de ministru: Lucrările la Podul peste Dunăre încep cel târziu pe 10 decembrie 2018
Articolul următorS-a răsturnat cu duba pe drumul către Agighiol. O persoană a fost rănită