Vânătoarea mistreţilor şi şacalilor din Delta Dunării va începe luni, a anunţat guvernatorul Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării, Mălin Muşetescu. Măsura face parte din programul de combatere a pestei porcine africane. Mălin Muşetescu spune că în rezervaţie există aproximativ 1.300 de mistreţi şi 2.000 de şacali. Potrivit celor mai recente date publicate de ANSVSA, în judeţul Tulcea sunt cele mai multe focare de pestă porcină africană din ţară, 570, dintre care 81 de cazuri la mistreţi.

Pentru a putea începe această recoltare guvernatorul transmite o solicitare, autoritatea tutelara o aprobă, apoi ARBDD face un contract de prestări servicii cu asociaţii de vânători, iar aceşti cesionari vor purcede la extracţia celor două specii.

Până la ora actuală, în judeţul Tulcea au fost omorâţi în jur de 70.000 de porci domestici aparţinând persoanelor private şi agenţilor economici.

Articolul precedentAvertizare a Prefecturii: De Moş Nicolae expiră termenul de reconstituire a dreptului de proprietate conform Legii 231!
Articolul următorAccidente rutiere în cercetarea Poliţiei Tulcea