Consiliul Județean Tulcea este proprietar al falezei Tulcea, în integralitatea ei, după ce recent a fost semnat protocolul de predare-primire între Primăria municipiului Tulcea și Executivul județean. În aceste condiții, ultimele demersuri pentru demararea lucrărilor de reabilitare a Portului Tulcea ar putea fi încheiate în toamna acestui an.
„Suntem într-un stadiu avansat, am stabilit termenul de 15 septembrie pentru predarea studiului de fezabilitate, sper ca foarte repede să depunem cererea de finanțare. Schițele există, la fel și gândirea de proiect, va trebui să adăugăm modificările discutate pe o nouă planșă. Îmi doresc să avem o întâlnire cu toți operatorii din zona de transport pe apă, să-și spună păsurile, ideile, pentru că sunt oameni care pot să aducă plusvaloare acestui proiect, astfel încât în zona de primăvară-vară să putem demara lucrările la portul Tulcea.
Este o lucrare complexă și pentru întocmirea proiectului am luat exemple din Budapesta, din Viena și din alte mari orașe de-a lungul Dunării; am văzut fotografii, am încercat să comparăm, să vedem ce am putea face noi. Având în vedere fluctuațiile mari ale nivelurilor Dunării, va trebui să stăm de vorbă cu operatorii de transport care au activat aici și s-au lovit de toate aceste probleme, putând contribui la forma finală a proiectului falezei. Din punctul meu de vedere va fi o reușită“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Articolul precedentLucrările de pe strada Păcii au fost oprite. Constructorul a fost lăsat fără utilaje de catre ANAF !
Articolul următorLa Luncavița, două milioane de lei din proiecte, pentru atelierul școală