dav

In data de 15 mai, anuntam populatia ca au inceput lucrarile de inlocuire a tevilor de alimentare cu apa potabila si scurgere-canalizare pe strada Pacii din municipiu. Acestea erau prevazute pe o perioada de 90 de zile si urmau sa fie finalizate pe la mijlocul lunii august. Lucrarea, una dintre cele mai mari realizate in Tulcea in ultimii ani, costa 14 milioane de lei, fara TVA si urma sa fie facuta in mare parte cu bani europeni, cu un procent de 80%. La acest procent se mai adaugau 12% fonduri guvernamentale, 6% fonduri proprii Aquaserv si 2% bani de la Primaria Tulcea.
Cum socoteala de acasa nu se prea potriveste cu cea din targ, lucrarile s-au oprit la un moment dat si…au ramas asa. Ne-am interesat la SC Aquaserv SA si am aflat raspunsul:
„Lucrarile pe strada pacii s-au oprit datorita faptului ca, constructorul din Constanta, si-a retras utilajele din santier si aici ma reefr la tronsonul cuprins intre strada Mica si strada Zimbrului. Aceasta lucrare a fost facuta ca plan de actiune pe mai multe tronsoane : strada Mica – strada Zimbrului, strada Zimbrului – strada Agricultori si strada Agricultori – strada Eternitatii. Totodata si plecarea din Statia de pompare nr. 3, cum o numim noi, din spatele arenei Mircea, continuata pe strada Pacii de la sensul Giratoriu, de la Delta, pana pe strada Mica, este intr-o situatie cimilara.
Din informatiile pe care le avem la aceasta ora, constructorul are probleme cu utilajele, in sensun ca ANAF-ul i le-a scos la vanzare, pentru ca cei de la ANAF sa isi recupereze sumele datoarte de catre acesta.
Urmatoarea faza e sa iireziliem contractul acestui contractor si sa rescoatem din nou lucrarea la licitatie, pentru finalizarea proiectului. Cu portiunea de drum afectata de lucrari, se va face din garantia lui de buna executie, cautand o firma specializate pentru remedierea situatiei. Nici operatorul de apa, nici municipalitatea, nu vor pierde niciun leu.
procedurile pentru demararea altei licitatii sunt destul de greoaie. personal, imi doresc sa fie cat mai repede. E o problema de durata totusi, pentru ca trebuie avizat de ANRMAP, caci licitatia este electronica, apoi dupa ce se va stabili castigatorul, urmeaza contestatiile, daca vor fi. Tulcea are norocul de a duce proiectele in instanta.Speram sa se finalizeze cat mai repede, dar nu cred ca mai devreme de anul viitor.”- a declarat directorul Aquaserv SA, Ionel Caraman.

 

Articolul precedentRezultate BAC 2018 TULCEA – Procedura de afisare a notelor: tabele, medii, contestatii
Articolul următorLucrările de reabilitare a falezei vor începe anul viitor