Vineri la prânz, în în Sala Mihail Kogalniceanu din incinta Consiliului Judetean a avut loc conferința de presă organizată de ONG-ul „Viitorul în zori”, promotor al evenimentului World Cleanup Day / Ziua de Curățenie Globală
Subiectul conferinței de presă a fost legat de organizarea Zilei de Curățenie Națională și Globală de pe 15 septembrie 2018 în județul Tulcea. La eveniment au luat parte toate autoritățile de mediu din municipiu și județ, dar și domnul Petre Badea, vicepreședinte al Consiliului Județean Tulcea, care și-au arătat sprijinul pentru eveniment.
„Am luat legătura cu mai multe UAT-uri, dar si cu instituții, de stat sau private și pot crede că la eveniment vom reuși să adunăm circa 6,000 de oameni. Pe 15 septembrie, cei din municipiu, ne vom întâlni ăn fața Sălii polivalente, unde cei prezenți vor semna contractele de voluntariat, după care vom trece la treabă, nu înainte de a primi saci și mănuși.
Vom avea parte și de sprijinul JTGrup, care ne va ajuta pe toate traseele cu colectarea deșeurilor. Sperăm ca acțiunea să fie un succes, pentru că românii sunt oameni cărora începe să le pese de mediu și de curățenie” – a precizat Doina Țăranu, voluntar și co-organizator al evenimentului.

Let`s Do It, Romania! este cel mai mare proiect de implicare socială desfășurat in Romania, care a reusit să mobilizeze peste 1 400 000 de voluntari în cele 5  Zile de Curățenie Națională
desfășurate începând cu anul 2010.

Pentru Tulcea in acest moment au confirmat urmatoarele institutii : Consiliul Judetean, Primaria, Garda De Mediu,  ARBDD, Agentia de Protectie a mediului,  Jandarmeria, MAPN, Politia de frontiera, Directia de asistenta sociala, Primariile Nufaru, Isaccea, Vacareni, Luncavita si cele din Delta Dunarii, Palatul copiilor, Consiliiul Elevilor din Tulcea, ONG: Drumuri Dobrogene, Fundatia de Tineret si Sport

„Prin această conferință, ne-am propus și ne dorim să facem cunoscut evenimentul, să invităm oamenii să participe și să le reamintim cât de importantă este responsabilitatea noastră, a tuturor, față de mediu”, a declarat coordonatorul Doina Țăranu.
Vicepreședintele Petre Badea s-a arătat deosebit de încântat de organizarea acestei campanii și de dimensiunea acestei inițiative la nivel național.
„Mă simt deosebit de onorat să răspund invitației dumneavoastră de a veni în întâmpinarea unui eveniment atât de important și popular la nivel național și nu numai, cum este campania ”Let’s Do It, Romania!”. Vreau să mulțumesc organizatorilor pentru cooptarea Consiliului Județean Tulcea în acest proiect. ”Let’s Do It Romania!” dorește să promoveze o idee, un concept social, și chiar a reușit acest lucru, fiind asimilat unui brand național în rândul tinerilor și nu numai. Societatea românească are nevoie de unitate în jurul unui proiect care promovează responsabilitatea socială, unitatea în jurul unor idei care promovează utilizarea judicioasă a resurselor de mediu precum și popularizarea unor programe de agricultură sustenabilă. Mă bucură de asemenea, faptul că au răspuns acestei inițiative atât de mulți reprezentanți ai instituțiilor de mediu și nu numai. Ne alăturăm și noi, cei din Consiliul Județean Tulcea, acestor principii și concepte și ne dorim să facem parte din această echipă care și-a propus să strângă 1 milion de voluntari în toată țara pentru acțiunea de pe 15 septembrie. Vă mulțumesc și vă urez succes!”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea.

Articolul precedentDobrogea își invită turiștii la degustări de vinuri
Articolul următor„Trenurile Soarelui” spre Delta Dunării, nu şi spre Litoral!