Marți 16 octombrie 2018, în Biblioteca Ion Creangă a Seminarului Teologic Sf. Ioan Casian din Tulcea a avut loc lansarea Îndrumătorului Pastoral al Episcopiei Tulcii pe anul 2018, volum care conține 468 pag.

Anul acesta Îndrumătorul Pastoral aniversează 10 ani de la apariția primului număr, înregistrând an de an progrese atât în ceea ce privește calitatea și cantitatea de informații, diversitatea temelor abordate, cât și lărgirea cercului de colaboratori.

Cele 6 rubrici permanente: Cronica bisericească, Evenimente, Biserica în actualitate, Viața pastoral – misionară, Pagini de istorie și cultură și Tabel statistic prezintă în articole de ținută științifică aspectele vieții religioase, spirituale și culturale din spațiul nord dobrogean și național și internațional.

În volum semnează materiale clerici și mireni tulceni dar și din țară și din străinătate, fiind conceput drept un spaţiu al întâlnirii spirituale și interdisciplinare, un punct comun, convergent în misiunea culturală a Bisericii în lumea de astăzi.

În paginile Îndrumătorului Pastoral un spațiu generos a fost alocat Anului omagial al unității de credință și de neam și Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, precum și aniversării a 140 de ani de la revenirea Dobrogei la România.

La eveniment au luat parte Preasfințitul Părinte Episcop Visarion, personalul administrativ al Centrului Eparhial, preoți din Municipiul Tulcea, scriitori, profesori, istorici și elevi de la Seminarul Teologic din Tulcea.

Au luat cuvântul P.S. Părinte Visarion, Pr. Felix Neculai, consilier cultural, Dr. Nicolae Georgescu, Dr. Victor Baumann, Dan Arhire, Mircea Marcel Petcu, președintele Asociației Aegyssus a Scriitorilor Tulceni, Dr. Lăcrămioara Manea, Dr. Ligia Dima, manager interimar al Bibliotecii Județene ,,Panait Cerna” dinTulcea, prof. Mihai Marinache, precum și alți semnatari ai materialelor din volum.

Acțiunea de astăzi se înscrie în programul manifestărilor cultural organizate de către Episcopia Tulcii în Anul omagial – comemorativ 2018.

Text: Pr. Felix Neculai

Articolul precedentPurtătorul de cuvânt al ISU Tulcea, Florentin Daciu, salvator de ocazie la un accident
Articolul următorVeste bună pentru sute de specialiști din primăriile Deltei Dunării