Numărul deceselor înregistrate de la începutul anului în România a ajuns la 101. Deocamdată, la Tulcea, în această lună s-au raportat 14 cazuri suspiciuni de gripă pentru care se așteaptă confirmarea de la Institutul Cantacuzino București. Persoanele suspecte nu au fost vaccinate anterior.
Ministerul Sănătății atrage atenția că, odată cu începerea cursurilor în unitățile de învățământ numărul cazurilor de îmbolnăvire ar putea crește. O importanță majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă, la prima oră de curs, pentru evitarea riscului apariției de focare în colectivități şi continuarea triajului în fiecare zi.
De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.
Medicația antigripală (antivirală) se administrează la indicația medicului.
IMPORTANT
În prevenirea gripei este necesară întărirea organismului prin exerciţii fizice, alimentaţie sănătoasă (bogată în vitamine şi proteine), îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvate sezonului
Vaccinarea antigripală în timp util este metoda cea mai eficientă
-grupele de populaţie pentru care vaccinarea este în mod special indicata: copii ,persoane peste 65 de ani ,bolnavi cu afecţiuni cronice(astm,diabet, boli de inimă şi plămâni,infecţii cu HIV etc) – informează Direcţia de Sănătate Publică Tulcea

Articolul precedentDelta Dunării şi Dobrogea de Nord – Grădina Bio a Europei, la Târgul de Turism al României 2019
Articolul următorRaportul de activitate al Prefecturii pentru anul 2018