Consiliul Județean Tulcea și Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD) pregătesc noi surprize pentru Târgul de Turism al României din februarie 2019, care se va desfășura în Capitală, în perioada 21-24 februarie. Ediția din februarie 2019 a TTR este a doua la care județul Tulcea este prezent cu stând propriu, după cea din februarie 2018, astfel încât publicul larg și operatorii din industria ospitalității să fie bine informați în legătură cu întreaga ofertă a județului. Pe lângă atracțiile turistice din Delta Dunării și Dobrogea de Nord, destinația turistică vine cu un nou brand local: „Grădina Bio a Europei”, pe care îl va prezenta publicului, cu ocazia participării la cel mai important târg de turism din România.
„Ca și anul trecut, venim cu o temă actuală, care reprezintă o parte din produsul turistic al regiunii Delta Dunării și Dobrogea de Nord: Grădina Bio a Europei. Produsul turistic pe care l-am construit pe parcursul anului 2018 este bazat pe biodiversitate, multiculturalism, tradiții, gastronomie și produse agricole Bio, de cea mai bună calitate. În standul județului Tulcea vor fi prezenți, alături de reprezentanții mediului de afaceri din județ, care vor prezenta oferta turistică din Delta Dunării și Dobrogea de Nord, pentru 2019, vom marca și elementele de tradiție și gastronomie locală, vinurile, cu întreaga zonă de producție agricolă Bio și Eco. Acest tip de promovare este conceput astfel încât să venim cu un produs turistic integrat, pentru piața internațională. Până acum nu a fost promovat județul Tulcea și prin producția agricolă Bio și Eco. De acum pot funcționa și punctele gastronomice locale, ceea ce reprezintă o atracție în plus pentru turiștii care caută zone cu oferte gastronomice speciale, iar Delta Dunării și Dobrogea de Nord se remarcă și prin acest avantaj”, a declarat Cătălin Țibuleac, președintele AMDTDD.
Standul județului Tulcea la TTR va fi, probabil, cel mai atractiv, deoarece, pe lângă reprezentanții mediului de afaceri și ai autorităților din județ, vor fi prezenți artiști și meșteri populari, care vor prezenta spectacole unice, pentru publicul larg. Va fi, de asemenea, un stand interactiv, unde publicul va putea să interacționeze cu ambasadorii autenticității tradițiilor din județul Tulcea, vor putea să guste din produsele tradiționale unice și chiar să învețe 

secrete ale meșteșugurilor locale, ale muzicii și dansurilor etniilor din Dobrogea sau ale preparatelor culinare din această zonă unică în lume. Toți reprezentanții județului Tulcea care vor fi prezenți în stând vor purta costume tradiționale reprezentative pentru etnia lor.
Prezența la TTR 2019 este al doilea eveniment important din calendarul de evenimente al AMDTDD, pe anul 2019, după ce asociația a organizat, în luna ianuarie, un prim press trip pentru prezentarea obiceiurilor tradiționale pe stil vechi, în comunitățile de ruși lipoveni din județul Tulcea. Cu ocazia târgului de turism, toți cei interesați de activitățile AMDTDD și de oferta de evenimente a județului Tulcea vor putea afla detalii importante în legătură cu atracțiile județului și calendarul de evenimente.

P R O G R A M TTR FEBRUARIE 2019

Joi 21 februarie 2019
10.00 – Deschiderea Târgului de Turism al României 201912.00 – Primirea oficialităților și prezentarea standului Destinației Turistice Delta Dunării și Dobrogea de Nord.
Moment artistic susținut de Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” al Municipiului Tulcea Moment artistic susținut de Ansamblul de dansuri „Katiușa”- Mahmudia

Moment artistic susținut de Ansamblul Rușilor Lipoveni „Landâș” din Sarichioi
Moment artistic susținut de Ansamblul Meglenoromânilor „Altona” din Cerna
12.20 – 13.00 Alocuțiuni de deschidere, luări de cuvânt.
Degustări de vin Crama „Alcovin – Vinuri de Măcin”
Degustări de vin Crama „Hamangia” Baia,
Degustări de produse tradiționale din pește „Deltaica” și „DeltaMar”
Degustări de produse tradiționale Angelo
Meșteri populari dobrogeni
Expoziția artistului plastic tulcean, Elena Orbocea – „Dobrogea de Nord–spațiu multietnic. Păpuși simbolice cu marcă identitară”.
13.30 – 14.30 – Tezaurul Dobrogei de Nord
Moment artistic susținut de Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” al Municipiului Tulcea
Moment artistic susținut de Ansamblul de dansuri „Katiușa”- Mahmudia
Moment artistic susținut de Ansamblul Rușilor Lipoveni „Landâș” din Sarichioi
Moment artistic susținut de Ansamblul Meglenoromânilor „Altona” din Cerna

Vineri 22 februarie 2018
13.00 – Moment artistic susținut de Ansamblul folcloric ”Ghiocelul” din Luncavița
13.30 – „Moșoaiele- marcă înregistrată a comunei Luncavița”
Meșteri populari din Luncavița
15.00 – Moment artistic susținut Ansamblul ”Zadunaiska Sici”- Uniunea Ucrainenilor din România, filiala Tulcea

Sâmbătă 23 februarie
12.00 – Moment artistic susținut de Ansamblul folcloric „Juraveli” din Jurilovca
14.00 – Moment artistic susținut de Ansamblul folcloric „Dobrogeanca”  din Ceamurlia
15.00 – Moment artistic susținut de Corul “Sinicika” din Mila 23
Meșteri populari dobrogeni
Duminică 24 februarie
11.00 – Moment artistic susținut de Ansamblul folcloric grecesc „Demetra” – Izvoarele
11.30- Ansamblul folcloric aromân ”Dor” din Sarighiol de Deal
Meșteri populari dobrogeni
Ansamblurile folclorice vor pregăti două fragmente de program:
prima parte o singură reprezentație, cu durata de 3-4 minute
a doua parte program, durată aproximativ 10-15 minute

 

Articolul precedentArrubium Măcin a câştigat „Cupa Dobrogei” la U19
Articolul următorLa Tulcea, epidemia de gripă încă nu pune probleme. Doar 14 suspiciuni au fost semnalate în această lună