Primăria municipiului Tulcea anunță campania de dezinsectie și deratizare în perioada: 17-27 mai, (în funcţie de condiţiile meteo), în intervalul orar 20.00 – 06.00.
Acţiunea de combatere a ţânţarilor va avea loc pe domeniul public, în curţile exterioare ale unităţilor de învăţământ şi pe aliniamentul stradal în zonele de case.
 
Crescătorii de albine sunt sfătuiţi ca în perioada efectuării serviciilor de dezinsecţie să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine.
Substanţa utilizată este Cymina Plus substanţa activă cypermethrin, piperonilbutoxid, tetrametrin, cu concentraţia de 50 ml produs în 3 litri apă/solvent. Face parte din grupa principală 3, TP 18, avizată de Comisia Naţională pentru Produse Biocide.
Acţiunea de deratizare se va realiza prin amplasarea de staţii de intoxicare care conţin substanţă raticidă şi care vor fi amplasate în tot municipiul, în locuri bine delimitate, cum ar fi de jur împrejurul blocurilor de locuinţe, gardurile vii din faţa şi spatele blocurilor, parcuri, în vecinătatea locurilor de joacă, platforme de gunoi etc.
 

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentBullying-ul și delincvența juvenilă, discutate de polițiști cu elevii
Articolul următorDacă a-ți văzut-o, sunați la 112!