Nu a trecut decât o săptămână de la un incident petrecut la Pardina, când un angajat al primăriei din localitate a fost bătut de faţă cu primarul de doi fermieri şi iată că un nou episod „din rural” arată cât de riscant este azi să fii angajat la o primărie.

S-a întâmplat în comuna I.C. Brătianu, la fix o săptămână de la evenimentul de la Pardina, cazul fiind sesizat, şi în acest caz, de primarul localităţii. Asta pentru că în buletinul de presă al IPJ Tulcea, o astfel de faptă nu a fost considerată de interes public, fiind mai importantă ştirea „La data de 05.07.2019, o femeie în vârstă de 49 de ani, din Tulcea, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității I.C.Bratianu, județul Tulcea, a acroșat un
pieton în vârstă de 48 de ani, din comuna I.C. Brătianu, care se deplasa în același sens
de mers pe marginea părții carosabile. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a pietonului. Conducătorul auto deținea permis de conducere și nu se afla sub influența alcoolului.S-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporal din culpă. Cercetările
continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.”

Bătut cu ranga de patru recidivişti

Primarul din comuna I.C. Brătianu, Iordan Alexe,  a rămas fără cuvinte duminică dimineaţă când a aflat că unul dintre angajaţii săi a fost internat la secţia Reanimare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Galaţi. Bătut cu bestialitate de patru consăteni, fără a se cunoaşte motivele disputei, angajatul primăriei a ajuns în stare gravă la spital cu lovituri la cap, la corp şi la unul dintre picioare.

„Ca urmare a unei tentative de omor, domnul Talabă Laurenţiu, angajat al Primăriei comunei I.C. Brătianu se află internat în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi. Deşi incidentul s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii din cadrul postului de poliţie I.C. Brătianu nu s-au implicat în a face cercetări la faţa locului. De asemenea, nici Poliţia oraşului Măcin nu a luat măsuri în acest sens, decât după sesizarea pe care am făcut-o în repetate rânduri şi motivând că există o procedură care trebuie respectată. Consider inacceptabilă o asemenea atitudine având în vedere săvârşirea unei fapte antisociale de o gravitate extremă, care a avut un puternic impact în cadrul comunităţii locale şi care nu este singulară la nivelul comunei. Menţionez că făptuitorii nu sunt la primul incident de acest fel, şi deşi sunt cercetaţi şi în alt dosar penal privind fapte de violenţă, aceştia se află încă în libertate, sfidând Iocuitorii comunei prin comportamentul lor.

În aceste condiţii, nemulţumirea şi teamă justificată a locuitorilor comunei a atins un nivel foarte ridicat, alimentată fiind şi de lipsa de reacţie şi de implicare a instituţiilor care au ca obiectiv apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii.”, ne-a sesizat primarul din I.C. Brătianu.

Aşteptăm şi un punct de vedere oficial din partea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea!

 

 

 

Articolul precedentAccident de muncă la Vard: electrician din Ucraina găsit mort lângă un corp de navă
Articolul următorA murit înecat în căminul apometrului